Ho Chi Minh City (Saigon)

Bro i Ho Chi Minh
 
Inspirationskväll i Lund: Volontärarbete utomlands

Inspirationskväll i Lund: Volontärarbete utomlands

01. oktober 2014 Lund
Vill du vet mer om hur det är att jobba som volontär utomlands? Då är du välkommen till KILROY i Lund den 1 oktober kl. 18.30.
Läs mer
Inspirationskväll i Göteborg: Volontärarbete utomlands

Inspirationskväll i Göteborg: Volontärarbete utomlands

02. oktober 2014 Göteborg
Vill du vet mer om hur det är att jobba som volontär utomlands? Då är du välkommen till KILROY i Göteborg den 2 oktober kl. 18.30.
Läs mer
Inspirationskväll i Stockholm: Volontärarbete utomlands

Inspirationskväll i Stockholm: Volontärarbete utomlands

09. oktober 2014 Stockholm
Vill du vet mer om hur det är att jobba som volontär utomlands? Då är du välkommen till KILROY i Stockholm den 9 oktober kl. 18.30.
Läs mer
Inspirationsfrukost i Uppsala: Volontärarbete utomlands

Inspirationsfrukost i Uppsala: Volontärarbete utomlands

09. oktober 2014 Uppsala
Vill du vet mer om hur det är att jobba som volontär utomlands? Då är du välkommen till KILROY i Uppsala den 9 oktober kl. 10.30.
Läs mer

Resor till Ho Chi Minh City - den pulserande staden

Saigon eller Ho Chi Minh City, är den mest moderna och pulserande staden i Vietnam. Du kommer känna pulsen av staden direkt när du anländer! Vädret är tropiskt och ligger på runt 30 grader året om. Boka din resa till Ho Chi Minh City hos KILROY travels.

Det finns många anledningar att stanna några dagar i Ho Chi Minh City och de historiska sevärdheterna är bara några av dem. Återföreningsslottet, Ho Chi Minh Citys Museum och Cu Chi-tunneln visar delar av den moderna vietnamesiska historien och är definitivt värda ett besök. Cu Chi-tunneln är en av de mest kända sevärdheterna och ligger precis utanför Ho Chi Minh City. Tunneln byggdes redan 1948 och var ett gömställe för Viet Minh soldater. Då Cu Chi-tunneln är välbesökt av turister, så vill vi varna för de många turistfällorna/butikerna. Chinatown eller Tho Lon i det femte distriktet, är ett område som bara måste upplevas. Där finns ett flertal inomhusmarknader, pagoder och tempel. Marknaden är extra livlig tidigt på morgonen.

Maten

Gatuköken i Saigon är värda en närmare titt och speciellt deras kända öl "Bia Hoi"- som du för övrigt kommer att hitta överallt i staden. Många av KILROYs resenärer besöker även barerna och caféerna i Ho Chi Minh. Det kan vara uppfriskande efter att ha rest på långa landsvägar i Vietnam.

Saigon eller Ho Chi Minh City?

Stadens formella namn idag är Ho Chi Minh City och den har fått sitt namn efter Ho Chi Minh (1890 - 1969), som var landets ledare och grundare av kommunistpartiet i Vietnam. Men Saigon används fortfarande och konstigt nog är det den mest använda benämningen bland befolkningen. Det anses dock mer hövligt av använda det formella namnet. Det är mycket trafik i Vietnam, men framförallt i Saigon! Den stående backpacker-regeln för att passera över gatan vid en "motorcykelström" är som följer, bestäm var du vill passera och gå i en rak linje över, lämna trottoaren med lugn takt och fortsätt att gå i den takten, backa aldrig tillbaka. Vietnamesiska motorcykelförare är vana vid att köra runt hinder i mitten av vägen och så länge du går i samma takt så vet de var du är. Titta alltid åt trafikens håll, och var säker på att göra dig synlig, du kommer att se äldre människor som är vana i trafiken och vinkar med sin hatt eller paraply.  

Högsäsongen för arrangerade turer är under våren och hösten. Den västra delen av staden är ett typiskt backpackerområde.

Contact