Nordamerika

Puls och shopping på din resa till New York City, Nordamerika
 

Resor till Nordamerika - den STORA kontinenten

Tillsammans kan USA, Kanada och Mexico erbjuda allt vad en globetrotter kan önska sig. Du kommer att få uppleva berg, öken, tropiskt paradis, iskalla äventyr och förtrollande kuster, för att inte glömma några av de största, ballaste och mest händelserika städer som världen har att erbjuda. Boka din resa till Nordamerika hos KILROY travels!

Kasta dig in i New Yorks otroligt coola storstadslivsstil. Shoppa det allra senaste modet eller gör tuffa second- hand fynd. Njut av de världsberömda stekarna och cheesecakes på dagarna och festa loss ordentligt på barerna och på underground- nattklubbarna under dygnets andra hälft.

Roadtrip

Hyr en bil och gör en roadtrip längs med the western triangle. Njut av skönheten av golden gate bridge och de branta gatorna i San Francisco. Glöm inte att ladda din Ipod med the Beach Boys greatest hits och bege dig sedan ut på highway 101 mot Los Angeles och njut av synen och ljudet av det mörkblåa Stilla Havet som slår mot klipporna. När du har fått nog av L.A svänger du bara ut i öknen och lyssnar självklart på the Doors. För att göra triangeln komplett måste du fortsätta resan och låta dig förföras av magiska Grand Canyon och överväldigande Yosemite National park. Ski British Columbia och The Rocky Mountains är kända för förstaklassig skidåkning i härliga pister med drivor av pudersnö. Kolla in Whistler, Fernie, Lake Louise, Banff eller de lite mindre skidorterna såsom Big White eller Kicking Horse.

Mexico

Relaxa på Mexicos stränder med härligt turkost vatten, besök ställen på både Stilla- och Karibiska havet. När du reser mellan kusterna kan du vid Mayaruinerna låtsas att du är Indiana Jones, äta alldeles för mycket av den utsökta mexikanska maten, bada i bedårande vattenfall och kolla in de vackra koloniala städerna.

Res till Nordamerika

Kontakta din KILROY butik för ett konkret reseförslag som täcker alla dina önskemål. Vi kan hjälpa dig med att ordna gratis stopp på vägen så att du är säker på att få ut så mycket som möjligt av dina resepengar. Vi har också speciella ungdoms- och student- biljetter som ger dig möjlighet att ändra på resrutten under resans gång. KILROY har billiga flyg till Nordamerika för alla.

Ta sig runt

Det bästa sättet att uppleva USA och Canada på är utan tvekan "On the road". Om du behöver mer inspiration är det bara att grabba tag i Jack Kerouacs kända roman med samma namn. Med ett alldeles eget resehus, en husbil, kan du dessutom spara in på boendekostnaderna. Du kan ta dig runt i Nordamerika i nästan vilket fordon som helst- det läckra med att resa runt på den amerikanska highway'en kommer att förbli densamma. För att lära känna trevliga resepolare och vara säker på att du upplever något unikt, som inte går att läsa om i några reseböcker- häng med på äventyrliga turer i små grupper med guide.

Boende

Fråga oss på KILROY travels om råd angående ditt boende. Vi kan erbjuda alltifrån billiga hostels till mer bekväma hotell. Vi vet vilka ställen i städerna som är schysta och vi vet vilka som kommer att ge dig mest valuta för pengarna. Dessutom vet vi i vilka områden du INTE ska övernatta i, så glöm inte att höra efter med oss innan du ger dig iväg.

Priser 

Generellt är det billigare i Nordamerika än i Europa. New York är dock ett undantag, här kommer du att få betala mer för allt. Om du håller dig undan städerna kan du klara dig på så lite som 60 USD per dag. Många motell har dubbelrum som gott och väl rymmer 4 pers, så om ni är 4 kan ni spara en hel del på både boende och hyrbil. Maten är så gott som billig överallt och portionerna är gigantiska. Glöm inte att planera in alla aktiviteter som du planerar att göra i din budget, för att inte nämna shoppingen som kan vara väldigt svår att motstå speciellt i de billiga outlets- galleriorna. Kläder och elektronik är mycket billigare i USA och Canada. Vad gäller Mexico så kan du räkna med billigare priser, här kan du leva på blotta 30 USD per dag om du undviker turistfällorna.

Contact