Fiji

Det finns gott om kokosnötter på Fiji!
 

Resor till Fiji - den blommande söderhavsön

Fiji är pärlan i Stillahavet och ett tropiskt paradis som består av inte mindre än 333 öar! På Fiji kan du upptäcka magiska och natursköna landskap och uppleva en mängd äventyr och aktiviteter. Bli förförd av Fijis fantastiska kultur, du kommer att älska det! Boka din resa till Fiji hos KILROY travels!

Så snart du anländer till detta paradis kommer du få ett välkomnande som få andra destinationer kan erbjuda och som du säkert aldrig kommer att glömma: Stora leende Fijibor välkomnar dig till ön Viti Levu, en av Fijis över 300 öar. Viti Levu är den största ön och den kan med fördel utforskas med buss. Till Nadi går alla internationella flyg och det är troligtvis där du kommer att starta din resa. På den norra delen av Viti Levu ligger en liten ö som heter Nananu-i-Ran. Det är en perfekt plats för alla badnymfer. På den östra delen ligger huvudstaden Suva. Den södra delen av ön kan vi verkligen rekommendera att utforska, speciellt Coral coast stränderna som är perfekta för snorklare. När du är färdig med huvudön är Yasawaöarna din nästa destination. Se äventyrsresor och upplevelser i Fiji!

Lata dagar på Fiji

Befolkningen på Fiji vet inte vad orden skynda eller bråttom betyder, de lever helt enkelt ett stressfritt liv i sin egen takt. Med är det något de gör så är det att dricka Kava som är en dryck som produceras av en planta med samma namn. Pulver från plantans rot blandas med lite vatten, - och drinken ser helt enkelt ut som, ja grumligt vatten. Kava har en stor betydelse för alla kulturer runt Fiji och brukade vara en del av kulturella ritualer. Men nu är det bara en del av den sociala interaktionen och självklart något att bjuda alla turister på. 

Akvarium på Yasawa öarna

De små Yasawa öarna kan lätt nås med båt och det enklaste är att köpa ett hop-on hop-of pass. Strandscenerna med strandsatta Tom Hanks i filmen "Cast Away" spelades in här, så då vet du vad du har att vänta dig… Undervattenslivet är något helt fantastiskt och fullt med färgglada fiskar, hajar, valar och för att inte nämna koraller! Vi rekommenderar verkligen snorkling och om du är redo att ta steget fullt ut, tar en Padi Open Water kurs. Är du en mycket erfaren dykare rekommenderas Kadavu Islands. Ett fantastiskt paradis inte minst på grund av att ön är helt omringad av otroligt vackra rev. Läs mer om dykning på Fiji här

Tips och råd

Tropiska cykloner kan härjar över öarna från november till april så lyssna på sjörapporten innan du beger dig ut på havet. Vi vill dock varna för att det värsta som kan drabba dig är South Pacific Parasite; symptomen inkluderar lycka och avslappning… Så är du stressad som en råtta? Packa väskan och åk med KILROY till Fiji!

Contact