Cheap & Simple

Upplev de finaste solnedgångarna på din jorden runt-resa!
Från SEK 16.685:- Per person

Inkluderar

  • Flygbiljetter
  • Skatter
  • Bokningsavgifter
  • Personlig service
  • Seating och bokning av specialmat
  • OBS - denna biljett gäller för alla kunder
Om du drömmer om att se hela världen, är en jorden runt-resa det bästa sättet att komma igång. Med rutten "Cheap & Simple kommer du hela vägen till Nya Zeeland för ett superbra pris!

Denna jorden runt-resa startar i Köpenhamn och har sitt första stopp i Dubai. Dubai är staden som har en av de lägsta kriminaliteterna i världen och staden är en blandning av massor av olika kulturer. Hit kommer gästarbetare från hela Asien och arbetar inom turismbranschen. Dubai är inte en vacker stad och man åker inte hit för att strosa runt i staden, men klimatet är behagligt, det finns ett stort utbud av fina hotell och häftiga upplevelser i form av nöjesparker, vattenland och tom en skidbacke inomhus samt mycket bra shopping. En annan häftig upplevelse som du bör testa är att åka på jeepsafari i öknen. Här kan du också uppleva lite mer äventyr på en av våra äventyrsresor som startar i Dubai. 

Vidare till Australien och Melbourne som är en av de mysigaste städerna i Australien. I Melbourne är utbudet av restauranger och pubar stort och här anordnas även flera festivaler årligen. Strax utanför Melbourne finns en fantastisk natur och du kan både åka skidor och vandra i bergen beroende på årstid. Du kan såklart hyra en bil eller husbil och ge dig ut på egna äventyr längs vägarna. Här kan du också volontärarbeta på ett av de projekt som drivs av Conservation Volunteer i Australien. Det finns flera olika volontärprojekt inom djur och miljö att välja mellan.

Brisbane på Australiens guldkust bjuder på massor av äventyr och för den som är intresserad - surfing. Här kan su stanna en längre tid, kanske köpa ett Greyhound busspass och ta dig upp längs kusten till Cairns, stora barriärrevet eller Frazer Island. Vill du lära dig surfa lite bättre kan vi rekommendera Mojo Surf´s surfkurser som snabbt lär dig grunderna i vågsurfing.

När du är klar med Australien så drar du vidare till Auckland och Nya Zeeland. Nya Zeeland är extra populärt nu igen med tanke på filmen "Hobbits" lansering över världen och landskapet är faktiskt så där otroligt vackert som filmen visar. Även om lander är relativt litet så är vägarna på sina håll vindlande och kurviga och vill du bara koppla av så rekommenderar vi att du följer med på en äventyrsresa med en mindre grupp. Vill du se landet på egen hand så kan vi hjälpa dig med husbil eller ett busspass även här. Auckland och Christchurch är de största städerna och med de som utgångpunkt kan du täcka in det mesta av landet.

Resan går sedan tillbaka mot Asien och Bangkok. I storstaden Bangkok kan du hitta allt mellan himmel och jord, staden sover aldrig och det finns enormt mycket kultur, shopping och god mat att testa... Staden är också utgångspunkt för många äventyrsresor till t.ex. Myanmar (Burma), Laos, Kambodja och inom Thailand. Missa inte norra Thailand som har en vacker natur och en annan kultur än stränderna i söder. Vill du slappa på stranden nära Bangkok finns Koh Samet endast några timmar söder om Bangkok. I Thailand kan vi också erbjuda många volontärprojekt. Här finns flera projekt där man hjälper barn och de projekten har ett krav på att man stannar i minst 4 veckor.

Från Bangkok reser du söderut igen till Singapore. Här finns också bra shopping, och mycket att se och göra. Vill du uppleva paradisöar så kan du åka till de Malaysiska öarna Perhertian Island där några av Robinsons säsongerna spelades in.

Denna resa går att göra på 2-3 månader, men för att få max ut av sin resa rekommenderar vi ändå att man är ute och reser i minst 3 månader. Läs mer om planering av resan i vår långreseguide.

Kontakta någon av KILROYs jorden runt specialister via e-post eller telefon för att boka in en kostnadsfri reserådgivning där du kan prata med någon som faktiskt varit där du drömmer om att åka. Vi ger goda råd om praktiska saker innan och under resan, som väder och klimat, ekonomi och resebudget, etc.

- Explore Life!

Se några av de äventyrsprodukter som passar till denna resa.

Contact