Kulturchock

Du kommer att möta många nya kulturer på vägen!
Inspirationskväll i Lund: Volontärarbete utomlands

Inspirationskväll i Lund: Volontärarbete utomlands

01. oktober 2014 Lund
Vill du vet mer om hur det är att jobba som volontär utomlands? Då är du välkommen till KILROY i Lund den 1 oktober kl. 18.30.
Läs mer
Inspirationskväll i Göteborg: Volontärarbete utomlands

Inspirationskväll i Göteborg: Volontärarbete utomlands

02. oktober 2014 Göteborg
Vill du vet mer om hur det är att jobba som volontär utomlands? Då är du välkommen till KILROY i Göteborg den 2 oktober kl. 18.30.
Läs mer
Inspirationskväll i Stockholm: Volontärarbete utomlands

Inspirationskväll i Stockholm: Volontärarbete utomlands

09. oktober 2014 Stockholm
Vill du vet mer om hur det är att jobba som volontär utomlands? Då är du välkommen till KILROY i Stockholm den 9 oktober kl. 18.30.
Läs mer
Inspirationsfrukost i Uppsala: Volontärarbete utomlands

Inspirationsfrukost i Uppsala: Volontärarbete utomlands

09. oktober 2014 Uppsala
Vill du vet mer om hur det är att jobba som volontär utomlands? Då är du välkommen till KILROY i Uppsala den 9 oktober kl. 10.30.
Läs mer
Ankomsten till ett nytt land kan vara en utmaning, särskilt om du kommer direkt från ditt hemland till platser som Indien, Kina, den afrikanska landsbygden eller vissa ställen i Latinamerika.

Värmen kan vara outhärdlig, gatorna bullriga, föroreningar och damm överallt och du förstår inte språket. Du kanske inte är alltför begeistrad av den lokala maten och att ditt nyfunna vandrarhem ligger nedanför en populär nattklubb! Första natten på din stora resa - och du hatar det. Detta är kulturchock när den är som värst.

Alla resenärer kommer att uppleva någon form av kulturchock när man kommer till ett nytt land, som skiljer sig från sitt hemland i form av kultur, religion och språk. Kulturchocken kan vara lätt eller svår men det är också en del av resandet och på vissa sätt även anledningen till att vi reser. De flesta resenärer anpassar sig inom ett par dagar eller en vecka.

Ett sätt att hantera kulturchocker, är att förbereda sig på vad som väntar. Läs på om resmålet, kolla in lokala seder och hur man hantera vardagliga saker som att beställa mat, ge dricks, använda toaletten och fråga efter vägen. Att läsa resebloggar är ett bra sätt att kolla upp destinationer och andra resenärers svårigheter på plats. 

Contact