Tsunamivarning avbruten!

Tsunamivarning avbruten!

Pacific Tsunami Warning Center (PWTC) har nu avbrutit tsunamivarningen!

DN rapporterade på deras hemsida kl. 14.51:
"De tsunamivarningar eller tsunamimeddelanden - snäppet under varning - som utfärdats gäller fortfarande för Indien, Sri Lanka och delar av Indonesien. I övrigt har de dragits tillbaka, meddelar tsunamivarningscentret på Hawaii. Ursprungligen berördes 28 länder runt Indiska oceanen av varningar."

SVT rapporterade om utvecklingen kl 14.45:
"Tsunamivarningen har nu dragits tillbaka för större delen av Indiska oceanen men kvarstår för Indonesien och Indien, rapporterar nyhetsbyrån AP."

Ett jordskalv med magnituden 8,9 har inträffat nära Aceh, väster om Sumatra Indonesien, meddelar indonesiska myndigheter. Valvet kändes i både Singapore, Thailand och södra Indien. En tsunamivarning har utfärdats för hela Indiska oceanen, rapporterar Reuters.

Det finns en möjlighet att detta kommer att skapa en tsunami, men i skrivande stund finns ingen bekräftelser av detta. I Thailand har man skickat ut en tsunami varning för de västra kustområdena av Thailand. Myndigheter uppmanar att man ska ta sig till högre mark. 

Befinner du dig i regionerna som påverkas av jordskalvet, håll dig underrättad genom lokala nyheter om situationen och om du har möjlighet, hör av dig till dina anhöriga hemma så att de vet att du mår bra. Om du har flyg som blivit inställd p.g.a. vädersituationen kontakta flygbolaget som ordnar med en datumändring av ditt flyg - se alla flygbolags hemsidor här.

SVT följer och rapporterar om jordskalvet:
http://svt.se/1.2768838/jordskalvet_i_indonesien_minut_for_minut

DN följer och rapporterar om jordskalvet:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/jatteskalv-nara-aceh

BBC's nyhetsinslag:
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-17674228

Contact