Reseexperten Veronica

  • 09 augusti 2012
  • Upplagt i
  • Av Sara
Reseexperten Veronica

Veronica hjälper ressugna kunder att komma iväg på sina drömresor. Hon har själv ett passionerat intresse av att resa och önskar bara att semestern kunde vara lite längre än bara 5 veckor...

Vilket resmål rekommenderar du i höst/vinter?

Det finns så många bra destinationer, men en kombination av både äventyr och lata dagar på stranden är ju perfekt. Sydafrika är ett land som har hur mycket som helst att erbjuda för alla åldrar. Att leva cityliv i fantastiska Capetown, besöka underbara vingårdar, dyka med vithajar, till toppklass safari i Krugerparken. Här finner man även långa underbara stränder och magiska solnedgångar. Ett tips är att hyra bil och köra längst med The Garden route och göra några stopp i de mysiga byarna som ligger längst kusten.

Vart gick din senaste resa?

Till Indien med några arbetskollegor från Kilroy. Vi reste runt och gjorde "The golden triangle" med alla highlights. Det jag blev mest faschinerad av var en cykeltur vi gjorde i Delhi. Vi började cykla kl 06 på morgonen i gamla Dehli och såg hur hela staden började vakna till liv, kossor gick i de små gränderna, olika dofter av kryddor kom förbi i vinden och solen började gå upp. Kan definitivt rekommendera en citytour på cykel i Dehli.

Vart skulle du helst resa just nu om du fick välja?

Då skulle jag flyga in till Colombia, backpacka runt i norra delarna, ut på öarna och sen in till Tayrona National park och bo i hyddor. Sen skulle jag hoppa på en segelbåt över till Panama via San Blas och vidare till Boccas del toro för skönt ö-liv utan stress. Därifrån till min stora favorit Costa Rica för att avsluta med surf i Samara eller Santa teresa. Nu i september går i för sig resan till en helt annan kontinent, nämligen Indonesien med Bali i sikte, vilket är grymt härligt även det!

Har du någon hemlig favoritplats i Afrika som du kan dela med dig av?

Hemlig är den kanske inte, men det finns en liten strandby som heter Paje på östkusten av Zanzibar, Tanzania som består av några få hotell och hus som är helt underbar! Paje har kritvita stränder och för de som gillar kitesurf är detta ett mecka.

Se alla våra reseexperter
Mer inspiration
Contact