En resa är det enda du köper som gör dig rikare

En resa är bland de bästa köpen vi kan göra. Men det kan också vara ett ganska stort köp. För att ge dina upplevelser de bästa förutsättningarna är det viktigt att göra en budget. Det handlar dels om att beräkna hur mycket pengar du kommer behöva på resan, men också om att spara ihop till den.

Spara till resan

Med hjälp av spar-appen Dreams, en av KILROYS samarbetspartner, är det lättare än någonsin att spara ihop till din drömresa.

Spara _till _resan _Appimage _DREAMS_KILROY

Genom ett regelbundet sparande och små livsstilsförändringar blir det busenkelt att spara ihop till din drömresa.

Med Dreams sparar du enkelt ihop till ett äventyr i Karibien. Vår Caribbean Vibes-resa kostar 17.348 och om du vill åka om 8 månader kan en sparresa med Dreams se ut såhär:

Spara _till _resan _Sparresa

Dreams är ett svensk app som finns i App Store och är helt gratis att använda. Dreams omfattas av bankgarantin och allt du behöver för att börja spara är mobilt BankID. Du måste vara arton år och vara skriven i Sverige för att använda Dreams.

Börja spara till dina drömmar
Hämta appen här!Beräkna budget


Hur stor budget du behöver beror på dina krav, och det är svårt för oss att veta exakt hur mycket du kommer spendera. Däremot ger vår erfarenhet oss ett hum om hur man planerar för den optimala resan, samt ett par goda gamla tumregler.

•    Det är alltid billigare att resa tillsammans med andra än det är att resa på egen hand, eftersom man kan dela på t.ex. boende, taxiresor och matkostnader.

•    Kostnader för boendet skiljer sig enormt mycket runt om i världen. I Japan kostar en apelsin ungefär lika mycket som ett billigt hotellrum med frukost i Indien.

•    Se till att kombinera relativt dyra destinationer (Nordamerika, Europa, Ryssland, Japan, Australien, Nya Zeeland, Stillahavsöarna och stora delar av Karibien) med billiga destinationer (Sydostasien, Indien, Kina, Sydamerika och Mexiko). Afrika kan vara både extremt billigt och löjligt dyrt - beroende på vilket land och region du besöker.

•    Det kostar pengar att resa från plats till plats - en bra gammal KILROY-tumregel är att en dags resa från ett ställe till ett annat kostar dubbelt så mycket som en extra dag på samma plats.

•    Du kan också välja att arbeta under din resa, och därmed bidra till din budget. Generellt sett så är det dock mer lönsamt för oss nordeuropéer att arbeta och spara pengar hemma än att arbeta under vår resa eftersom lönerna är så mycket lägre i många länder utomlands. Å andra sidan, är det självklart en erfarenhet att arbeta utomlands.

Budget på resan

Baserat på våra egna reseupplevelser beräknar vi att en backpackerresa kostar ca 10-14 000 SEK per månad. Dessa priser inkluderar allt - det vill säga dina utgifter innan resan, liksom levnadsomkostnader och aktiviteter under resan. Detta är naturligtvis en allmän uppskattning eftersom valet av länder och personliga vanor varierar mycket från person till person och har en stor inverkan på den totala budgeten. Men för den summan bör du kunna ta dig runt bekvämt i världen och få en resa fylld med bra och äventyrliga upplevelser.

Få en personlig reseexpert gratis!
Vi skräddarsyr din resa!
Contact