Roadtrip: Nya Zeeland - Den stora trollkarlens resa - 3 veckor

Roadtrip: Nya Zeeland - Den stora trollkarlens resa - 3 veckor
Stora trollkarlar är även stora äventyrare. Denna episka resa kommer att guida dig genom alla de magiska delarna Nya Zeeland har att erbjuda under 3 veckor eller längre. Åk på ett äventyr och upplev snötäckta berg och gamla glaciärer medan du får besöker flera inspelningsplatser ur Sagan om Ringen. Upplev den vänliga gästfriheten från Nya Zeelands lokala kiwi's och förbered dig på ditt livs äventyr!


Start
: Auckland
Slut: Christchurch eller vice versa
Möjliga transportmedel: bil, husbil och buss

Auckland, 2-3 dagar

Aucklad är en pulserande stad som består av hamnar, stränder och öar. Staden är mest känd som "City of Sails". Hoppa på en färja till en av de många vackra öarna, ät´fantastiskt god mat och drick kvalitetsvin i viaduktområdet, eller utforska de lokala vandringslederna.

Hobbiton, ½ dag

Hem till Fylke är Hobbiton en förtrollande by fylld med hobbit-hål. Åk på en guidad tur och upptäck denna mytiska del av Midgård - alla 44 hobbit-hål har byggts så att de visas exakt som de gjorde i filmerna. Avsluta med ett besök på nya "Green Dragon Inn" och ta en öl och en lättare lunch på Shire's Rest Café. Närmaste inspelningsplats: The Shire, Hobbiton.

Waitomo Caves, 1-2 dagar

The looming cliffs, ovanliga kalkstensformationer och förhistorisk skog på Mangaotaki Rocks skapade den perfekta bakgrunden för Midgård. Staddles Farm och Trollshaw skogen filmades här, inklusive produktionen från Troll Hoarde grottan, Gundabad Wargs och Orcs attacken och när Gandalf som skänker Sting på Bilbo. 45 minuter från inspelningsplatsen ligger Waitomo Caves, en fascinerande labyrint av underjordiska hål, grottor och floder, alla ligger under det fantastiska gröna landskapet. Ta en promenad eller en båttur, prova black water rafting eller zip beklädnad genom mörkret - om du vågar! Närmaste inspelningsplats: Trollshaw Forest, Staddles gård.

Ruapehu, 2-4 dagar

Upplev den ödsliga skönheten i dessa vackra landskap. Vandra längs Tongariro Crossing, känd som en av de bästa dagsvandringarna i världen! Du kan också rida till häst genom de lummiga skogarna och fälten, eller om du kommer på vintern kan du åka skidor på Mount Ruapehu.

Rotorua, 2-3 dagar

Rotorua är ett av de ställen i världen med den mest intensiva nivån av geothermalsk aktivitet. Upplev pooler av bubblande lera, mark fylld med ånga och gejsrar. Få adrenalinet att pumpa med ett av många äventyr som erbjuds i Rotorua. Upplev fascinerande kulturella föreställningar med Nya Zeelands ursprungsbefolkning, Maori befolkningen, eller slappa i ett av de naturligt uppvärmda mineraliska baden.

Wellington, 2-3 dagar

Beläget vid den sydligaste spetsen av Nordön ligger hemstaden till Wellington Weta Workshop och Weta Cave. Här kan du få en unik inblick i vad som pågår bakom kameran när du skapar filmmagi. Pröva även stadens stora utbud av mat och vin, och ta en linbana till Kelburn Lookout med en fantastisk utsikt över hamnen.

Nelson, 2-3 dagar

Vid norra spetsen av Sydön, ligger den soligaste platsen påi New Zeaand: Nelson. Du kan ta färjan mellan Wellington och den närliggande Picton, eller åk på en kort flygtur. Känd för sina vackra stränder och grönskande nationalparker är Nelson en plats där du enkelt kan spendera några dagar utan problem. Närmaste inspelningsplatser: Chetwood Forest, Dimrill Dale, söder om Rivendell.

Kaikoura, 1-2 days

Kaikoura ligger på den östra kusten av Sydön halvvägs mellan Kaikoura Range och Stilla havet. Valar, sälar och delfiner bor permanent i kustvattnet här, och området är känt för sina marina däggdjur. Här har du möjlighet att ta dig ut på resor där du kan upptäcka valar flera gånger om dagen, och den lokala sigill kolonin är alltid underhållande.

West Coast Glaciers, 1-3 dagar

Sydöns västkust är en region fylld av lummiga skogar, djupa blå sjöar och snötäckta berg.  Här hittar du två av Nya Zeelands mest spektakulära glaciärer, Franz Josef Glacier och Fox Glacier, vilka båda rinner ner i den underliggande sjön. Närmaste Inspelningsplats: Belysning av Beacons

Queenstown, 2-3 dagar

Omgiven av magnifika berg och en kristallklar sjö, Queenstown ett av Nya Zeelands mest besökta resmål. Prova fallskärmshoppning eller bungyjump på platsen där världens första bungy jump utfördes, och njut av en lunch i bildsköna omgivningar. Närmaste inspelningsplats: Ford i Brunein, The Gladden Fields, sindarin Pillars of the Kings, Isengard, Lothlórien

Fiordland, 2-3 dagar

Fiordlad är en av de mest förtjusande platserna i Nya Zeeland med sin vattenfall som går flera hundra meter i djupa, mörka fjordar och gamla regnskogar som väver sin väg längs de mäktiga fjällen. Unika varelser simmar djupt under de mörka sjöarna och bergstopparna skimrar som granit i solen - prova Milford Track, en 4-dagars vandring som tar dig genom vidsträckta dalar och orörda sjöar. Eller vad sägs om en kryssning eller en kajakresa?

Centrala Otago, 2-4 dagar

Koppla av i soliga Otago mellan stora grönområden och snabba floder. Otago är känt för sin goda mat- och vinkultur, här kan du njuta av ett glas pinot och underbara gastronomiska läckerheter.

Christchurch, 1-3 dagar

Sista stoppet är Christchurch, en eklektisk stad fylld med elegans och modern kultur. Njut av en cykeltur längs den vackra floden Avon, hyr en mountainbike och cykla runt och njut av en Nya Zeeländska smakupplevelser på något av stadens många matställen i cetrum. Nu är det dags att säga adjö till Midgård och återvända hem från Christchurchs internationella flygplats.

Vill du veta hur du lägger in "Den stora trollkarlens resa" i din reseplan?

Kontakta en av KILROYs reseexperter

 

 

Contact