Birgitta Sahlin

Birgitta i Dubai
F  

Namn
Birgitta Sahlin

Titel
Reseexpert

Butik
Göteborg

Telefon
0771 545 769

Skicka e-post

Min första resa gick till Israel där jag arbetade på Kibbutz i 5 månader. Där plockade jag underbart doftande apelsiner, träffade andra resenärer och fick mersmak för resande.

Därefter gav jag mig ut på äventyr i världen och backpackade med lokala bussar / tåg / båtar genom länder som sedan dess förändrats betydligt; Turkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien och ner till Sri Lanka där jag vände för att sedan åka samma väg tillbaka …  Här föddes ett stort intresse för Asien och jag har återvänt hit flera gånger. Det är förstås kulturen, maten, klimatet men också framför allt människorna som lockar.

Flera resor har sedan gått till Afrika - först genom studier i U-landsfrågor på universitet där jag gjorde mitt examensarbete i en liten by mitt ute i ingenstans och som handlade om hur marken/jorden påverkats av människans framfart genom tiderna. Det var fantastiskt att komma en bit under ytan och en stark upplevelse var att få tillbringa några dagar hos en familj som bodde 2 timmars promenad genom bushen från närmsta väg. Hönan som slaktades för oss, att få sova ute och lyssna till hyenornas ylande i den kolsvarta natten.

Andra resminnen är förstås de som jag senare gjort med min familj, förlovning på Tonga och med barnen och cyklarna på biltaket runt om i Europa.   

Mina favoriter
Kontakt