Fatima Gallon

Fatima i Burma/Myanmar på sin senaste resa
F  

Namn
Fatima Gallon

Titel
Reseexpert

Butik
Lund

Telefon
0771 545 769

Skicka e-post

Mitt intresse för att resa kommer dels från min pappas sjömansberättelser och från resor med familj i tidig ålder.

Passionen för att resa och min nyfikenhet för andra kulturer har tagit mig till många härliga destinationer på jordens alla hörn. Min första långresa gick till Thailand, Malaysia, Singapore och Kambodja där jag backpackade runt i 3 månader. Här blev Kambodja favoritdestinationen mycket på grund av gästvänligheten och besöket i ruinstaden Ankor. Denna långresa gav mig blodad tand och jag har fortsatt att resa för att upptäcka nya kulturer och få nya livserfarenheter.

Förverkligade drömmen att bo utomlands

År 2011 bestämde jag mig för att förverkliga en dröm, nämligen att bosätta mig utomlands. Jag packade min väska och satte mig återigen på planet till ett av favoritresmålen, Australien. Efter två terminers studier i Brisbane reste jag hem igen med många goda minnen, nya erfarenheter och vänner.

Senaste resorna

Min senaste resa var en studieresa med KILROY till Myanmar/Burma. Ett land som börjar öppnas upp och som har en fascinerande kultur och människor som möter än med värme och leende.

Min senaste långresa gick till Colombia, Ecuador, Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Belize och Mexiko, en resa som jag hade drömt om länge. Jag blev förälskad i Colombia och El Salvador. Colombia för människorna, kulturen och naturen, ett land där människorna bjuder in till deras hem och där salsan ständigt är i fokus. El Salvador – El Tunco, en otroligt ”chilled out” surfby, där jag hade kunnat stanna i månader och surfat. Denna resa hade en härlig kombination av kultur, natur, vackra stränder, magiska solnedgångar, aktiviteter och vad som framförallt gjorde mest var alla människor jag träffade längst vägen.

Min nästa resa är bland annat drömmen om att vandra till Everest Base Camp eller resa längst Brasiliens kust.

Som resesäljare älskar jag att få dela mina reserfarenheter och att få tal del av andras tidigare eller kommande äventyr!

Mina favoriter
Kontakt