Ann Nilmert

Surfing är en stor passion
F  

Namn
Ann Nilmert

Titel
Reseexpert

Butik
Stockholm

Telefon
0771 545 769

Skicka e-post

För mig står resande för frihet, möjligheter, äventyr och insikter. Det är en stor värld där ute och den är till för att upptäckas!

Det kan vara svårt att orientera sig i djungeln av destinationer och äventyr; det handlar om drömmar och förväntningar, budget, tid och intressen. Det är inte alltid destinationen i sig som är viktig; med ett öppet sinne så har alla resor, stora som små, chansen att bli äventyr vi sent glömmer. Att få möjligheten att vara en del i det pussel som leder fram till att andra får uppleva äventyr de sent glömmer, det är det jag älskar med mitt jobb!

Surfa, dyka, paddla, vandra – jag gillar när det händer saker. Naturupplevelser och möten med vilda djur ligger mig varmt om hjärtat och att förena aktiviteter med att slappa på en strand måste väl ändå vara den perfekta kombinationen?

Äventyr i Latinamerika 

Mitt absolut bästa äventyr gick för ett par år sedan till Sydamerika och Centralamerika. Mina sex månader i Latinamerika innehöll allt! I den vackra naturen i Argentina paddlade vi kajak och cyklade runt bland vingårdar, i Brasilien hängde vi på Ipanema Beach i Rio och upplevde karnevalen i Salvador. Bolivia bjöd på häftiga La Paz, vi simmade med rosa delfiner i Amazonas och fiskade pirayor i samma flod.

Peru stoltserade med underverket Machu Picchu, så otroligt häftigt och något jag fortfarande har svårt att ta in. I det lilla men färgstarka landet Ecuador surfade vi och hängde i mysiga Montañita, kryssade runt på Galapagos och simmade med sjölejon, sköldpaddor och hajar. Vi sov också på busshållplatser i Brasilien, hade översvämning på vårt hostel i Buenos Aires och fastnade i regnoväder i Aguas Caliente. Varje dag var ett äventyr som har gett minnen för livet.

Mina 3 bästa tips:

  • Åk på surfcamp! Du får lära dig surfa, hänga med fantastiska människor, äta god mat och har möjlighet till många andra roliga aktiviteter. Välj mellan fantastiska destinationer så som Costa Rica, Sri Lanka, Indonesien, Filippinerna och Australien, bland många andra.

  • Åk på safari! Att få uppleva vilda djur på nära håll i deras naturliga miljö, höra rytande lejon på kort avstånd, stå öga mot öga med en gorilla och se hyenornas lysande ögon i mörkret, det är upplevelser man aldrig glömmer. Sova under stjärnorna, sitta vid lägerelden på kvällen och möta människor du aldrig hade fått chansen att möta annars. På dessa resor är intrycken så många! Mina bästa tips är Uganda, Tanzania och Amazonas.

  • Åk på roadtrip! Frihetskänslan är nästan som störst när man kan bestämma helt själv vart man vill resa, vart man vill stanna, vart man vill sova och vad man vill göra. Hyr en bil eller husbil och upptäck Nya Zeeland, USA eller Sydafrika. Så himla häftigt!

Min nästa resa kommer att gå till västra Kanada. Där lockar nationalparkerna och vildmarkslivet. Att kombinera det med Vancouver och Hawaii tror jag kommer bli perfekt. Att jaga nya surfspots i Centralamerika finns också med i planeringen!

Jag älskar mitt jobb! Att få inspirera, planera och göra drömmar till verklighet, det är ett äventyr varje dag. Jag hoppas att jag får chansen att inspirera just dig inför ditt kommande äventyr, med lite tips och råd och hjälp på traven.

Mina favoriter
Kontakt