Pernilla Hjelm Andersson

F  

Namn
Pernilla Hjelm Andersson

Titel
Reseexpert

Butik
Stockholm

Telefon
0771-545 769

Skicka e-post

En av KILROY:s deviser är: ”Travel is the only thing you can buy that makes you richer”. Det är något jag tycker är så himla bra sagt och sant! För varje ny destination man besöker lär man sig något nytt om sin omvärld och sig själv, och man växer som person.

Jag har alltid älskat att upptäcka och lära mig nya saker. Jag gillar att planera och för mig är det lika viktigt att ha saker att se fram emot, göra planer och gotta sig i det man ska uppleva, som själva upplevelsen i sig.

Samtidigt så har jag lärt mig att det inte alltid blir som man har tänkt sig. Inställda flyg, försenade flyg... men det ordnar sig alltid till slut och ibland blir det ett äventyr av det också! Som när en mellanlandning i Amsterdam (efter fem veckor i Sydamerika) blev en natt på hotell och ett besök på nyöppnade Rijksmuseum för att det var för dimmigt för att flyga. Eller när det regnade i regnskogen så att djungelpromenaden blev ett ficklampe-äventyr runt boendet, fyllt av färgglada grodor, fladdermöss och enorma insekter. Vissa äventyr är planerade och vissa får man bara vara öppen för.

Jag skulle själv inte kunna tänka mig ett liv utan att resa eller upptäcka, och jag tycker att jag har världens bästa jobb som får hjälpa andra människor ut i världen på otroliga äventyr som ger minnen de kommer att bära med sig för livet.

Sett och upplevt

När man jobbar på KILROY får man myror i byxorna av att vistas bland människor som rest och upptäckt och som ska ut på nya äventyr hela tiden. Man sitter liksom ständigt och lägger till saker på sin bucket list, och det är sällan man går utan en plan för nästa resa.

Hittills har jag besökt (under både längre och kortare resor): USA, Kuba, Costa Rica, Peru, Ecuador, Nya Zeeland, Sri Lanka, Maldiverna, Thailand, Myanmar, Kina, Japan, Frankrike, Italien, Spanien, Grekland, Monaco, Norge, Danmark… etc ;)

Nästa resa går till Indien, Japan, Singapore, Australien, Malaysia och Indonesien (i 4 månader). Ett fantastiskt äventyr där jag plockat russinen ur kakan och blandat många olika destinationer för största möjliga variation.

(Psst! Pernilla är ute på denna resa just nu, här kan du följa hennes blogg).  

Efter denna resa blir det något annat! Mitt mål är att kunna lite om allt och att se så mycket av världen jag hinner med.

5 fantastiska highligts

Av allt jag sett och upplevt hittills har jag några favoriter som jag inte tycker att man ska missa:

  • Cross country USA: Ett så varierat land och så mycket att erbjuda utanför storstäderna! Dansa bort timmarna i New Orleans, besök otroliga nationalparker och agera cowboy på hästryggen i ökenlandskap.

  • Dyka på Maldiverna: jag tog mitt dykcertifikat i detta fantastiska, turkosa paradis och jag kommer alltid att känna solen i ansiktet och det 30-gradiga vattnet runt mig när jag drömmer mig tillbaka.

  • Helikopter över Okavango-deltat: Som i en gammal krigsfilm zippar man fram över deltat och hänger praktiskt taget över kanten på helikoptern för att ta in allt det vackra som passerar under en. En flock hyenor, en lejonhona över en död elefant, solnedgången på en rosa horisont...

  • Garden Route i Sydafrika: Är och förblir en av mina favoritresor, med pingviner, vingårdar, strutsfarmar och 'animal sanctuarys' längs en hänförande vacker kust.

  • En topplista är inte komplett utan att nämna Nya Zeeland. Fem veckor fyllda av äventyr och intryck! Lysmaskgrottor, glaciärer, vilda delfiner, fjordlandskap och självaste Paradise (utanför Queenstown på sydön). Ett land som i sig självt har fler highligts än man kan rabbla.

Om du vill ha mer tips och råd för din resa får du hemskt gärna höra av dig till mig så kan vi hjälpas åt att planera ditt stora äventyr! :)

Mina favoriter
Kontakt