Se alla kategorier

FAQ - Vanliga frågor & Svar

Här hittar du de vanligaste frågorna med svar som kan uppkomma kring våra resor med Explorers' Club. Kom ihåg att du alltid kan kontakta en av våra reseexperter för mer information!

Hur funkar en resa med Explorers' Club?

Du reser i grupp tillsammans med jämnåriga svenskar. Ni flyger inte nödvändigtvis tillsammans men möts upp på första destinationen, där turledaren också ansluter. Detta är för att göra det mer flexibelt för dig, oavsett om du innan/efter är på resande fot innan eller bara vill styra tiden runtom resan mer själv! 

Härifrån reser ni sedan samlade och nyttjar den transport och det boende som ingår i turen. De flesta aktiviteter och sevärdheter är inkluderade i resan men på vissa platser går det också att lägga till extra aktiviteter. Extra aktiviteter kan exempelvis vara helikoptertur över Grand Canyon, bungyjumping m.m. Under respektive resa hittar du mer detaljerad information!

Vilken ålder gäller på en resa med Explorers’ Club?

KILROYs Explorers’ Club är för dig med ett ungt och öppet sinne och resorna är framtagna med 18-25-åringar i åtanke.

Hur ser fördelningen mellan tjejer och killar ut?

Den ser väldigt olika ut och är heller ingenting som vi styr över.

Vem reser med Explorers’ Club?

Andra unga upptäckare! Största andelen reser på egen hand, medan andra reser tillsammans med en vän eller respektive.

Hur många deltagare är det på en resa?

Mellan 8 och 20 resenärer.

När är avresorna?

I vår resekalender kan du se alla våra planerade resor.

Hur länge pågår en resa?

Det varierar mellan de olika resorna - allt från 22 till 80 dagar.

Kommer det att vara en svensk turledare med på resan?

KILROY samarbetar med välrenommerade leverantörer, som exempelvis G Adventures och Go Beyond. Dessa leverantörer har egna (oftast) lokala turledare, som utöver att de talar det lokala språket sitter på ovärderliga kunskaper om destinationen och kulturen. För den mest autentiska och bästa upplevelsen använder sig KILROY därför av dessa turledare - som naturligtvis pratar engelska.

Hur gör jag om jag vill veta mer om resorna?

Du är alltid välkommen att kontakta en av våra reseexperter!

Får jag möjlighet att träffa de andra deltagarna innan avresa?

När resan blir bekräftad - det vill säga cirka 60 dagar före avresa - får du kontaktuppgifter till de deltagare som har godkänt att vi delar dessa. Därefter uppmuntrar vi er att skapa en Facebook-grupp där ni kan kommunicera, tipsa och peppa varandra inför resan.

Kan jag kombinera Explorers' Club med en annan resa?

Självklart! Då du inte nödvändigtvis flyger tillsammans med de andra deltagarna är det helt upp till dig vad du gör innan och efter resan - bara du är på plats vid turens början. Vill du ha hjälp med och inspiration till vad du kan kombinera Explorers' Club med är du välkommen att kontakta oss!

Är transport från/till flygplatsen inkluderad på destinationen?

Då deltagarna nödvändigtvis inte ankommer/avreser tillsammans ingår inte någon flygplatstransfer. KILROY kan självklart hjälpa till att boka detta om du skulle önska - kontakta oss för mer information. 

Reseförsäkring

En reseförsäkring är nödvändig för att kunna delta i en resa med Explorers' Club. KILROY samarbetar med Gouda och tillsammans med dem hjälper vi dig att hitta en skräddarsydd försäkringslösning utifrån den resa och de aktiviteter som du har anmält dig till. Vi hoppas så klart på att du slipper sjukdom under resan, men skulle något hända finns Gouda till hands dygnet runt.

Pass och visum

Ditt pass behöver ha en giltighetstid som sträcker sig minst 6 månader efter hemkomstdatumet. Vad gäller visum kan du prata med en av våra reseexperter alternativt direkt kika in hos vår partner Visumservice för senast uppdaterade information.

Vaccinationer

Det är superviktigt att du får nödvändiga vaccinationer inför din resa. KILROY hänvisar dig till din läkare alternativt en vaccinationscentral. Du kan läsa mer om vaccinationer här!

När får jag mina resedokument?

Dina resedokument samt en dag-för-dag-beskrivning får du cirka 30 dagar innan avresa till din mail. Det är då viktigt att du noggrannt tittar igenom dessa så att allt är korrekt och skriver ut dem för att ha till hands under resan.

Om du har beställt ett internationellt student- (ISIC) eller ungdomskort (IYTC) får du det på posten så snart du har laddat upp ett foto av dig själv och det har blivit godkänt (instruktioner får du över mail).

Packlista – vad ska jag ha med mig?

Vad du ska ha med dig beror så klart mycket på vilken av våra resor du ska åka på och under flera av dem hittar du specifika tips på vad som är bra att ha med. Du hittar också en generell packlista här och andra allmänna tips kan du få genom Backpackerns ABC här.

Fickpengar

Hur mycket fickpengar du beräknas behöva skiftar från resa till resa. Prata gärna med med din reseexpert så kan hen hjälpa dig att estimera detta!

Dricks

Dricks till turledaren/ledarna är inte inkluderat i resans pris. Om du önskar dricksa och i sådana fall hur mycket är upp till dig att värdera! Flera av resorna med Explorers' Club går i länder där "tipping" är vedertaget, men inte ett krav.

KILROY rekommenderar att ni som grupp tar ett beslut om hur mycket ni tillsammans vill dricksa, samlar in detta och överlämnar i ett kuvert under sista dagen på turen.

Kan en resa ställas in?

För att en resa ska genomföras krävs alltid ett minimum antal deltagare - information om detta antal hittar du under respektive resa.

Skulle det vara så att din avresa blir inställd hjälper vi naturligtvis dig att hitta ett alternativ eller återbetalar dig de pengar du har lagt ut.

Vid externa omständigheter, såsom oroligheter eller hälsorisker, följer KILROY utrikesdepartementets rekommendationer och agerar därefter.

 

Har du frågor du inte hittar svar på här? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontakt