Se alla kategorier

Working holiday i Australien

 • Gör ett år i Australien med ett Working Holiday! #levalife
  Gör ett år i Australien med ett Working Holiday! #levalife
 • Arbeta med fruktplockning i Australien
  Arbeta med fruktplockning i Australien
 • Working holiday i Australien
  Working holiday i Australien
 • Kombinera äventyr och jobb med working holiday i Australien
  Kombinera äventyr och jobb med working holiday i Australien

Är du mellan 18 och 30* år och på jakt efter nya äventyr? Res till Australien med ett Working Holiday-visum! Vi på KILROY hjälper dig att uppfylla drömmen om att jobba samtidigt som du utforskar landet down under (den perfekta kombon!). Du kan alltså jobba ihop fickpengar för dina resor och äventyr samtidigt som du lär känna lokalbefolkningen och får nya vänner från olika delar av världen.

Att jobba i ett annat land och samtidigt kunna resa runt en längre period är mångas dröm. Med ett Working Holiday-visum får du möjlighet att göra just detta. Våra Working Holiday-paket är utformade så att du får bästa möjliga start på ditt äventyr i Australien (vi ordnar t.ex. så att du inledningsvis får bo på landets bästa hostels!). Allt för att du ska slippa så mycket krångel som möjligt och kan fokusera på att komma igång med jobb och livet down under.

Allt du behöver veta om Working Holiday-visum i Australien:

 • Du måste befinna dig utanför Australien när du söker och beviljas ett Working Holiday-visum
 • Du får inte ha varit i Australien på Working Holiday-visum tidigare
 • Du ska vara mellan 18 och 30 år när du söker ditt visum*
 • Du kan inte söka visum tidigare än 12 månader före avresan till Australien
 • Du kan inte ta med eventuella barn
 • Du får stanna i landet i max 12 månader med Working Holiday-visum
 • Du får lämna och återbesöka Australien hur många gånger som helst under tiden ditt visum är giltigt
 • Du får stanna max 6 månader i en och samma stat. Detta innebär att du får jobba för en och samma arbetsgivare i max 6 månader – alternativt att du jobbar för samma arbetsgivare hela perioden (12 månader) men bor i olika stater under tiden.
 • Du får lov att studera i max 4 månader på ditt Working Holiday-visum
 • När du arbetar i Australien med ett Working Holiday-visum betalar du 15% i skatt på upp till 37 000 AUD. Arbetsgivaren måste dock vara registrerad för att anställa personer på Working Holiday-visum för att 15% ska gälla. Om inte är skattesatsen 32,5%.
 • Avgiften för att söka Working Holiday-visum är 440 AUD
 • KILROY kan hjälpa dig med hela ansökningsprocessen

*Under 2017 kommer 30-årsgränsen eventuellt att höjas till 35! Vi uppdaterar informationen här så snart besked kommer.

Få en bra start på din Working Holiday i Australien

För att du ska få en bra start på din Working Holiday i Australien rekommenderar vi våra ankomstpaket. Efter den långa flygresan kan du bli upphämtad på flygplatsen, få ett par nätters boende samt hjälp med nödvändigt pappersarbete. En enkel och smidig start! Vi har lång erfarenhet av att hjälpa resenärer och vi ser gärna till så att även du slipper krångel och kan börja leva livet down under direkt.

Skaffa ett smidigt ankomstpaket med ditt Working Holiday i:

Paketen är 3-7 nätter och du kommer att bo i sovsal eller tvåbäddsrum på moderna vandrarhem med fräscha faciliteter, kanonkomfort och bra service. Vandrarhemmen ligger centralt och har alla bekvämligheter du kan tänkas behöva, som  t.ex. kök, TV-rum, café, internet, resedisk och så klart barer där du kan träffa nya bekantskaper och vara med på eventen som anordnas under veckan.

Vad ingår i ett Working Holiday-paket i Australien?

Working Holiday-paketen är anpassade för att du ska få bästa möjliga start i Australien. Vi har tänkt på alla praktiska detaljer så att du smidigt kan hitta jobb, skriva CV, öppna bankkonto etc. I våra Working Holiday-paket brukar följande ingå (men det kan skilja sig åt beroende på destination och tillgänglighet):

 • 3-7 nätters boende med frukost varje morgon
 • Transport från flygplatsen till vandrarhemmet
 • Informationsmöte
 • 12 månaders medlemskap i Job Search Australia som har kontor runt om i hela landet
 • Jobb- och CV-assistans
 • SIM-kort till din mobil
 • Hjälp med förberedelser inför arbetsintervjuer
 • Hjälp med bankkonto och skattenummer
 • Visum för ett eventuellt andra år i Australien
 • ...och mycket mycket mer!

Boende i Working Holiday-paketen gäller i så många nätter som du har valt. Om du skulle vilja lägga till extranätter måste dessa bokas separat, fråga våra reseexperter så hjälper de dig!

Vill du resa & jobba i Australien?
Hör av dig!

Så får du jobb i Australien – bästa tipsen!

Du har fått ditt Working Holiday-visum och bokat resan. Allt som behövs nu är ett jobb! Men hur ska du börja?

 • Skaffa ett av våra ankomstpaket i Brisbane, Melbourne, Sydney eller Cairns. Med flygtransfer, boende, hjälp med att fixa bankkonto, skattenummer, CV, 12 månaders tillgång till jobbsökarverktyg online och hjälp på kontor face-to-face, har du allt du behöver för en smidig start!
 • Tänk över dina förmågor och kompetenser. Många vill bli en cool bartender på ett hippt ställe, men vad mer kan du göra?
 • Försök skaffa dig så mycket erfarenhet som möjligt innan du åker och börja fila på ditt CV. Ju mer förberedelser du gör innan du åker, desto snabbare kommer du igång med ditt nya liv i Australien!
 • Om du har jobbat i bar och vill fortsätta med det; i Australien behöver du ha ett ’RSA Certificate’. Vårt team i Australien kan hjälpa dig med det.
 • Tänk på att alla jobbintervjuer blir till bra erfarenheter! Kom i tid, läs på om arbetsgivaren och försök att övertyga intervjuaren att du är precis den person de behöver!
 • Våga prova något nytt. Det finns många spännande möjligheter så länge du vågar testa nya saker. Vad sägs om att jobba med att testa vattenrutschkanor?
 • Planera din tid. Fundera över hur mycket tid av din vistelse du vill lägga på jobb och hur mycket tid du vill ha över till äventyr. Detta är din livs resa i Australien – gör mesta möjliga av den!
 • Spara pengar innan så att du klarar dig ekonomiskt den första tiden. Det är inte lika kul att anlända i Australien om du känner dig stressad över att du måste ha jobb direkt.

No worries mate – du kommer att bo, leva och jobba som en tvättäkta australiensare på nolltid!

Jobba i Australien med ett Working Holiday-visum

Surfin' Australia

Många av våra kunder som reser till Australien vill lära sig att surfa. Australien är ett av världens bästa surfländer och tro oss när vi säger att ALLA kan lära sig att surfa och dessutom ganska snabbt! Vi kan erbjuda flera olika surfkurser i Australien för både nybörjare och mer erfarna. Även om man inte blir asgrym på att surfa under en 5-dagars kurs så är det en upplevelse i sig att lära sig grunderna i surfing, bo på surfcampen, vara med på träningen på stranden varje dag och delta i härliga beach-parties som ordnas varje kväll! Du lär känna folk från hela världen och om du blir biten av surfing har du efter kursen surfvänner över hela världen. 

FAQ Working Holiday i Australien

Vi har här sammanfattat de vanligaste frågorna och svaren kring att jobba i Australien på ett Working Holiday-visum.

Hur ansöker jag om ett Working Holiday-visum?
Kontakta KILROY så hjälper vi dig med hela processen.

Vad för typ av jobb kan jag förvänta mig att få?
Du kan ta vilken typ av jobb som helst på ditt Working Holiday-visum, både heltid, deltid och volontärt. Det finns många alternativ inom turism-, service- och jordbruksindustrin.

Kan jag studera på ett Working Holiday-visum?
Du kan studera i upp till 4 månader på ett 12-månaders Working Holiday-visum. Ett Working Holiday-visum passar inte dom som vill studera på heltid i Australien. Om du vill till Australien för att studera i första hand, rekommenderar vi dig att kontakta KILROYs studierådgivare. Läs gärna mer info om att studera i Australien.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?
Du måste bevisa att du har en viss summa pengar att försörja dig med under första perioden efter du rest in i Australien. Du bör även ha en utresebiljett från landet, eller en tillräcklig summa för att kunna köpa en biljett.

Hur mycket kan jag förvänta mig att tjäna?
Lagar i Australien sätter lönenivåerna och anställningsvillkor. Besök www.fairwork.gov.au/Pages/default.aspx för att se exempel på löner inom några yrken. Det kommer att dras skatt från pengarna du tjänar. Du kommer också att behöva öppna ett australiskt bankkonto och få ett skattenummer innan du börjar jobba i Australien.

Var hittar jag andra människors erfarenheter av att resa med ett Working Holiday-visum och jobba i Australien?
Du kan se och läsa om folk som redan är eller har varit i Australien på Working Holiday-visum på Facebook-sidan Australian Working Holiday. 

 

Vill du jobba i Australien?

Vill du veta mer eller känner dig redo för ett äventyr?
Hör av dig!

 
 

Kontakt