Maputo

I Maputo ska du såklart äta nyfångad fisk!
 

Resor till Maputo - Afrikas mest attraktiva huvudstad!

Maputo är huvudstad i Moçambique och en hamnstad som ligger vid Indiska oceanens kust, nära floden Tempes utlopp. Staden har en modern silhuett med höga skyskrapor. Staden är känd som en av Afrikas vackraste huvudstäder. Köp din resa till Maputo hos KILROY travels.

Maputo är en unik och spännande plats. Här finns de vanliga skyskraporna, men också gott om kaféer på sidogator och gamla fina byggnader i medelhavsstil. Här finns också massor av muséer och livliga marknadsplatser. I Maputo märks det att staden under många år lydde under portugisiskt styre. Tidigare hette staden Laurenço Marques, uppkallad efter den portugisiska upptäcktsresande som kom hit 1544. På Museum of Revolution, kan du gräva i historien om hur utträdet från det portugisiska styret ägde rum. 

Maputos glädjeämnen

Bland de bästa sevärdheterna du hittar i Maputo är bland annat den vackra kusten och hamnen, som med sina många skepp är en av de viktigaste i den östafrikanska kusten. Man blir också mycket imponerad av den pompösa centralstationen, som mer liknar ett palats än en järnvägsstation. 

Maputos marknader 

Är det dags för en förfriskning, besök då en av de lokala marknaderna där du kan köpa färsk frukt och grönsaker. I Maputo finns också många barer där du kan få en uppfriskande Laurentina öl och dansa hela natten. 

Resa till Maputo 

Maputo är en kontrasternas stad där det är stora skillnader mellan rika och fattiga. Det finns både slumområden och områden med dyra villor och lyxhotell. Om du planerar en resa till Moçambique och denna del av Afrika, är Maputo värt att besöka. Det är ett bra ställe att börja ditt Afrikanska äventyr på och cirka tre kilometer utanför staden finns landets internationella flygplats, Maputo International Airport, som är den viktigaste porten till sydöstra hörnet av Afrika.

Kontakt