Israel

Tusentals pilgrimer besöker varje år den heliga staden Jerusalem Israel
 

Resor till Israel - Ett heligt land!

Israel erbjuder en häftig mix av historia, kultur, religion, en varierad flora och fauna, varma sandstränder, charmiga gamla byar och moderna livliga storstäder. Åk och bli förtrollad! Boka din resa till Israel hos KILROY travels!

Den Heliga staden Jerusalem

Israel ligger i Mellanöstern och gränsar till Libanon, Syrien, Jordanien och Egypten. För de flesta är Jerusalem huvudanledningen till att besöka landet. Det är en viktig stad för muslimer, judar och kristna. Varje år reser tusentals pilgrimer hit från jordens alla hörn för att besöka den heliga staden.   
Muslimer tar sig till Jerusalem för att besöka den imponerande Klippmoskén och Al-Aqsa moskén, två av Islams mest heliga byggnader. Judar reser hit för att lämna ett meddelande till Gud vid Västra muren, medan kristna vill vandra den väg Jesus gjorde innan han blev korsfäst. Dessa är bara några av Jerusalems höjdpunkter. 

Även om du inte är religiös, är det en oförglömlig upplevelse att vandra genom den historiska kärnan som hyser några av världens mest imponerande historiska och religiösa sevärdheter. De gamla gränderna, synagogorna, kyrkorna, moskéerna och museerna gör staden till ett sant paradis, om man vill utforska Israelisk historia och kultur. Israel är så mycket mer än "bara" några sidor i en historiebok!
 

Strosa runt i Tel-Aviv

Den näst största staden i Israel är Tel-Aviv. Det är den enda staden med en västinfluerad atmosfär och ett sprudlande nattliv. Det kryllar av unga människor, det finns goda shoppingmöjligheter och staden har en levande gay-scen. Den gamla, pittoreska och arabiska staden Jaffa utgör stadskärnan. Här är det bästa stället för att strosa omkring och ta några trevliga drinkar på en mysig uteservering. På kvällen är boulevarden stället att vara på. Hitta en trevlig plats, ta med dig en flaska vin och titta på solen som går ner över Medelhavet. I bakgrunden spelar någon trummor och du sveps obekymrat med i stadens förföriska rytm…
 

Flytandes i Döda havet

Det finns några saker här i världen som man måste göra, i alla fall en gång i sitt liv… att flyta i det kända Döda havet är en av dem. Döda havet, som egentligen är en sjö, innehåller jordens saltaste vatten. Det är nära tio gånger så salt som havet. Tack vare den höga koncentrationen av salt, så flyter man som en kork. Vattnet och leran från sjön sägs också ha renande och helande effekt, vilket lockar många "hälso-pilgrimer" till platsen. Så på med solglasögonen, beställ en cocktail, slappna av och njut av det goda livet!

 

Ein Gedi, öknen och tropiska oaser

Inte långt ifrån Döda havet, i norra Israel, väntar öknen och nationalparken Ein Gedi på att bli utforskade. Precis utanför Ein Gedi, går en makalös vandringsled rakt genom den angränsande öknen. Det är en tuff vandring, men de fantastiska vyerna gör att varje steg är mödan värd. Den som tror att ett ökenlandskap är småtråkigt kan inte ha mer fel. Under vandringens gång ändras utsikten och vyerna var tionde minut - en makalös upplevelse! Och det bäst av allt… den här rutten har inte hittats av den stora massan än, så för ett par timmar så känns det som om du vore ensam i världen.  
 
Efter vandringen är den gröna Ein Gedi oasen precis vad man behöver. Släng dig i en av de många uppfriskande små sjöar, låt vattenfallen strila över ditt huvud och njut av tiden i paradiset. 
 

Tusen och en natt i Akko

I norra delen av landet finner du en av de charmigaste städerna i Israel, Akko. Akko är en av de äldsta städerna i världen och när man vandrar genom den forntida stadskärnan, känns det som tiden har stått still. De små gatorna med hemliga passager, de gamla källarutrymmena och de pittoreska husen… det är som sagorna i Tusen och en natt. Det är den unika atmosfären, de tysta murade gränderna, den vackra arkitekturen och den spektakulära utsikten över Medelhavet, som gör Akko till en av de mest trollbindande platserna i Israel.     

Kontakt