Kalifornien

Episk roadtrip i Kalifornien

Roadtrip i Kalifornien - Pacific Highway

Sceniska kustvägar, vackra nationalparker, härliga storstäder, lummiga skogar, ekande öknar, ikoniska motorvägar och milslånga vägar som aldrig känns som de tar slut. Är du ute efter en episk roadtrip i USA är Kalifornien den perfekta platsen att köra på! Boka din bil hos oss så får du 24 timmar gratis hyrbil med Alamo, mer information hittar du längre ner. 

Om du någonsin har drömt om en klassisk roadtrip i USA är soliga Kalifornien perfekt att påbörja detta episka äventyr! Du får den ultimata friheten att välja var och när du ska köra dit fantasin och äventyrslusten tar dig. Här vill vi hjälpa dig att underlätta planeringen för din kommande roadtrip i Kalifornien:

  1. Vart ska du åka?
  2. Om att hyra bil i USA
  3. Viktiga tips längs vägen!

1. Vart ska du åka?

Road trip in California

Det är inte alltid lätt att bestämma sig för vilka stopp en ska göra på en roadtrip i Kalifornien. Som hjälp på vägen har du våra tre mest populära rutter i Kalifornien. Klicka vidare på respektive länk för att läsa mer om respektive rutt. 

När du väl har bestämt dig för vart du vill köra är nästa beslut vilken bil du bör ha; en classisk cabriolet, en SUV med AC eller kanske boende på fyra hjul – en campervan? 

young-people-car-roadtrip

2. Hyra bil i USA - gör en roadtrip i Kalifornien

Vi kan med gott samvete säga att vårt hyrbilspaket i USA och Kanada är det absoluta självklara valet. Alla försäkringar ingår och är ni fler personer i bilen som ska turas om med körningen slipper ni betala den extra kostnaden per förare som tillkommer i USA. Kontakta våra reseexperter för att få tillgång till rabatt och 24h gratis bilhyrning! Observera att denna rabatt endast gäller dig som bokar offline.

  • 24 timmar gratis hyrbil i ekonomiklass eller 426:- rabatt vid uppgradering till annan bil.
  • Alla försäkringar ingår
  • Extra förare ingår. Är ni fler som ska turas om med bilkörningen måste man i USA betala en extra försäkringskostnad per förare. Här skjuter priset snabbt i höjden. Men inte hos oss, här ingår alla försäkringar, för alla förare!
  • Fulltankad bil då du hämtar upp den

Du kan välja att boka din hyrbil nedan direkt. KILROY & Alamo erbjuder bra erbjudanden åt alla, vi har speciellt bra villkor skräddarsydda för ungdomar och studenter. Välj bland olika bilmodeller, hyrperiod och det smidigaste stället att hämta upp samt återlämna bilen på. Svårare än så är det inte! Skulle du ha problem och inte hitta den bil du är ute efter hjälper våra reseexperter dig gladeligen! Är du sugen på en campervan, fortsätt att läsa.

Hyrbil

Efter att du äntligen har kommit fram till Kalifornien är det bara att hämta upp bilen för att sedan ta dig ut på vägarna! Spana in videon ovan hur smidigt det är och ur det går till.

Campervan i Kalifornien

Campervan i Kalifornien & en kvälls-BBQ

En campervan är ditt hem på vägarna. Den ger dig friheten att bestämma eller ändra rutten längs vägen och när det börjar bli grusigt i ögonen är det bara att köra av vägen för en snabb powernap i baksätet. I en campervan har du även en enkel köksutrustning med vask, spis och kyl för mat och dryck.

Det finns även mer avancerade husbilar i olika storlekar med ett ”riktigt” kök samt toalett, dusch, sängar och extra bagageutrymme.

3. Tips för din perfekta roadtrip i Kalifornien

California Highway

En roadtrip i Kalifornien kan inte bli så mycket annat än en grym upplevelse, men det kan också vara lite nervöst att ge sig ut på vägarna för första gången i USA. Därför vill vi hjälpa dig med några tips på hur du kan undvika de vanligaste stressfaktorerna:

  • Motorvägar och vägtullar i Kalifornien

Att köra bil på en väg med sju filer kan vara lite förvirrande jämfört med hur det är att köra på de svenska vägarna. Att vägarna dessutom pryds av oerhört många skyltar kan förrvirra även den mest självsäkra föraren. Hur som helst kommer du att se att trafiken flyter på trots att det är så många bilar, det är bara att hänga med! Följ bara reglerna längs vägen och du kommer att klara det galant. 

Notera att vissa motorvägar har tullar vilket innebär att du måste betala en liten avgift för att få köra på dem. Avgifterna betalar du vid betalstationerna när du kör på och av vägen. Kör du längre sträckor kan avgifterna också betalas längs vägen.

  • Extra breda körfält i Kalifornien

Många motorvägar erbjuder extra breda körfält (Carpool eller HOV high occupancy vehicle). De bredare körfälten ger extra plats för de som reser tillsammans. Detta innebär ofta att om ni reser och är fler än två personer i bilen kan ni använda dessa körfält. Le och vinka till alla ensamma förare som står i trafikköerna medan ni kör förbi mot härliga ävenyr. 

  • Ta med en GPS eller aktivera GPS-funktionen på telefonen.

En GPS-funktion är din vän under en roadtrip i Kalifornien. Det är din nyckel till laburinten mellan de olika vägarna och motorvägarna och ger dig ofta updateringar om rådande trafiksituationer och vägarbete. Du kan be om att hyra en GPS där du hyr din bil.

beach-dancing
Vid det här laget har du fått den viktigaste informationen du behöver inför din roadtrip i Kalifornien. Vill du ha fler värdefulla tips eller få hjälp och inspiration inför resan är du varmt välkommen att kontakta våra reseexperter som gärna hjälper dig med en kostnadsfri reserådgivning.

Blir du sugen på att göra en roadtrip i Kalifornien?
Kontakta KILROY
Kontakt