Cairns

Dykning i Cairns

  • Visste du att Cairns är en spännande stad för backpackers? 
  • Visste du att Cairns ligger precis intill Stora barriärrevet?
  • Visste du att du kan dyka på Stora barriärrevet från Cairns?

Dykning i Cairns: Stora barriärrevet

Utanför Cairns i Korallhavet ligger det enorma Stora barriärrevet. Det är väldigt bra att ha din utgångspunkt från Cairns när du ska dyka, eftersom Stora barriärrevet består av över 2 900 individuella rev. En ytterligare anledning att det är så unikt att dyka i Cairns är att här hittar du världens största samling av marint liv: 1 500 fiskarter, 350 olika korallarter, 4 000 blötdjur och 10 000 olika svamparter. Detta marina liv lockar även knölvalar, havssköldpaddor, sjöfåglar och mycket mer till Cairns! Du kan se de mesta av undervattensvärlden om du åker med något av våra äventyr från Cairns.

Ta ditt dykcertifikat i Cairns

På dykskolan som KILROY samarbetar med i Cairns med kan du lära dig att dyka eller avancera dina nuvarande dykkunskaper. Är det första gången rekommenderar vi kursen "Learn to Dive" i Cairns, eller om du redan har dykcertifikat och vill avancera dina dykkunskaper kan vi rekommendera kursen "Advanced Course" i Cairns. Att dyka i Cairns är riktigt häftigt eftersom du får både ett dykmecka och ett backpackersmecka. Två flugor i en smäll och det bästa av alla världar!

Se bilder, videor och mer info om dykning i Cairns nedan.

Per sida
Per sida

Dykning i Cairns: bilder

 

  • Dykplatser i Cairns: Det finns en hel del dykplatser runt Cairns som du kan dyka på, men som är beroende av vädret, säkerhet, strömmar etc. Bli inte förvånad om du får dyka på Pellowe Reef, Reef Milln, Thetford Reef och Flynn Reef.
  • Vattentemperatur: 21 - 29 grader
  • Lufttemperatur: 28 - 35 grader
  • Undervattensliv: Valar som migrerar: Vikvalar och knölvalar mellan maj och augusti. Här kan du dyka med fem av de sju havssköldpaddsarter som finns och vackra färgglada fiskar. 

Dykning i Cairns 

Är du ute efter något annat eller speciella erbjudanden? Du kan alltid kontakta våra reseexperter för tips & råd!

Kontakt