Yasawaöarna

Dykning på Yasawaöarna

Det är lite synd om du endast utforskar Yasawaöarna på land. Det finns så mycket fantastiskt vackert att se under ytan i det kristallklara vattnet. Så hoppa i dykutrustningen och spana in orörda korallrev samt det marina livet som rockor, majestätiska mantor och vackra men lite skygga revhajar.

Mantor på Yasawaöarna

Du kan dyka runt Yasawaöarna hela året runt, men det är mellan maj och oktober som du kan se och dyka med mantor. De kommer hit för och besöker "rengöringsstationer" (fiskar äter upp parasiter och rengör sår på mantorna - som ett spa!) och letar mat. Boka dykkurs hos KILROY och ha fantastiska korallrev och ett rikt marint liv precis utanför boendet. Så många som 13 mantor har setts vid ett och samma tillfälle här!!! Att dyka med mantor är ett tillfälle du verkligen inte bör missa - ett av de mest majestätiska och vackra marina djuren i världen.

Dykning på Yasawaöarna: dykförhållanden

Yasawaöarna är kända för sin extremt klara sikt och behagliga vattentemperatur. Häromkring finns massor av dykplatser för alla dykare! Det kan skilja sig på olika platser beroende på strömmar, väder och tidvatten. 

Spana in bilder, videoklipp och info om dykplatser här!

Per sida
Per sida

Dykplatser runt Yasawaöarna

Ta ditt dykcertifikat samtidigt som du utforskar den fantastiska värld som finns här under havsytan i Fiji. Eller boka in några fundives efter din kurs för att se ännu mer häftiga grejer. I Fiji har du några av världens mest fantastiska dykplatser:

Barrel Head: Det finns knappt några strömmar här och det finns stor risk att du kommer att dyka på båda grå revhajar och sköldpaddor.

Black Rock Coral Garden: Är ett måste om du reser till Yasawaöarna! Du har massvis att se här, som färgglada fiskstim, vitfenad revhajar, muränor, färgskiftande bläckfiskar och stora napoleonfiskar.

Sawa-I-Lau Island: Denna dykplats är döpt efter en liten ö i Yasawagruppen. Dykplatsen är inte känd för sitt undervattensliv, utan för det häftiga och mystiska grottsystem du måste simma under vatten för att nå. 

Nova Wall: Det här även jätterolig dykplats för den som gillar drift diving (dvs. att en transporteras genom att åka med strömmarna). Och det är inte bara dykare som gillar detta, även muränor, sköldpaddor och örnrockor åker med strömmarna.

The Blue Room: Denna dykplats har uppkommit ur en vulkanisk vägg. På grund av dess djup är det högst troligt att du kommer dyka på bumpheaded parrotfish, eller fiskar du är mer van att se på middagstallriken som makrillfisken wahu och tonfisk.

Caves of Babylon: Här är det bara helt magiskt!!! Undervattensgrottorna tar in ljus även på 15-18 meters djup. Hur tillgänglig denna dykplats är beror på strömmarna och hur erfaren dykare du är-

Bilder - dykning på Fiji / Yasawaöarna

 

Kontakt