Tonga

Mounuön i konungariket Tonga
 

Resor till Tonga - det bästa från Stilla havet

Tonga är backpackers "Pacific Paradise". Med sina 170 öar, finns det stor chans att du hittar något utanför Lonely Planets beskrivningar! Captain Cook kallade Tonga "The Friendship Islands", och 500 år senare välkomnar tonganerna fortfarande dagens upptäcktsresande med värme och gästfrihet. Boka din resa till Tonga hos KILROY!

Tonga är Stilla Havets sista kungarike och det första landet på västra sidan av den internationella datumlinjen, "där tiden börjar". Om du hänger kvar länge nog för att andas in den lokala atmosfären, upptäcker du att Tonga är den plats där tiden stannat! Även om infrastrukturen ständigt förbättras och lyxigare resorts byggs, är Tonga fortfarande oförstört och det dagliga livet passerar med lägsta möjliga växel. Det finns alltid tid för skvaller och dagliga möten i kawa-klubbarna. Även Tongas arbetsföra män promenerar runt i bekväma saronger, som matchar kavaj och slips.

Världsklassiga vattenaktiviteter

Tongas 170 öar erbjuder vattenaktiviteter i världsklass: unik snorkling, dykning med knölvalar, segling, kajakpaddling, surfing, fiske och fina vita sandstränder. Eftersom du redan har betalat en förmögenhet för att komma hit, varför inte utforska alla öar och skämma bort dig själv med ett par inrikesflygningar om färjeresorna blir för långa.

Tongatapu: reklaminslag, surf och skvaller

Tongas huvudstad Nuku'alofa är belägen på den största ön, Tongatapu. Det finns inte många stränder på ön, men Tongatapu har blivit en populär surfplats. Vågorna bryter över korallreven 100 meter från kusten, så det är inget för nybörjare. De äventyrliga resenärerna ska under inga omständigheter missa att utforska Anahulu-grottorna. Ingen har någonsin varit i slutet av grottan. De kan utforskas med bra skor och med en pålitlig ficklampa. Du kan även snorkla inne i grottorna, om du tar med en kraftfull vatten-ficklampa. Om du är modig och hänsynslös nog, markera din väg genom grottorna och gå ännu längre! Om du har tid att umgås och bli vän med lokalbefolkningen i Nuku'alofa, lär du dig mycket om Tongas kultur. Du kan dricka Kawa med de lokala männen, följa med på Blue Pacific Nightclub, titta på en rugbymatch eller få rejäl underhållning av det lokala skvallret.

Ha'apai öarna

Drömmer du om att strosa längs öde stränder, med fin sand mellan tårna och den salta havsbrisen i håret? Res till en av Ha'apais 62 öar, varav 45 av dem är obebodda. Om du vill utforska de traditionella kulturerna i Ha'apais mest avlägsna öar, behöver du mycket tid eller mycket pengar. För att komma dit måste du resa med sporadiska lokala transporter eller hyra en egen båt. Det kan vara värt tiden eller pengarna, mycket få turister reser till dessa oupptäckta öar.

Dykning finns i världsklass på Ha'apai-öarna och kan ordnas från huvudön Lifuka. Du kommer definitivt att se hoppande knölvalar när du reser mellan öarna. 1789 ägde myteriet på Bounty rum, 30 miles söder om Tofua. William Bligh och hans anhängare sökte tillflykt på ön, men de flydde snart igen när de blev attackerade av lokalbefolkningen och en besättningsmedlem stenades till döds.

Snorkling med valar

De flesta turister besöker öarna Vava'u i norra Tonga. Huvudön, Neiafu, erbjuder det största utbudet av aktiviteter för turister. Här finns tillräckligt mycket vattenaktiviteter för att tillfredsställa de flesta. Vava'u är mest känd för "Whale Watching"-turer. Från juli till november föder knölvalarna ungar mellan öarna och det vimlar av dem. I de flesta dykutflykter ingår valskådning mellan dyken. Du kan också få snorkla med valarna och den lycklige upplever "rushen" i att se en jättepuckelrygg i sin naturliga miljö under vattnen.

Kontakt