Flyg jorden runt och multi stop - FAQ

Flyg jorden runt och multi stop - FAQ
Vi vet att du har massa frågor om att resa jorden runt och här försöker vi att svara på några av de mest ställda frågorna.

Vad ingår i priset?

Endast flygbiljetterna, bokningsavgiften och ISIC-kortet ingår i priset. Vi kan dock föreslå massa mer aktiviteter, äventyrsturer och andra reserelaterade produkter och tjänster som de flesta resanärer kommer att behöva under sin resa. Priset som visas på våra jorden runt- samt multi stop-biljetter gäller per person.

Ingår boende i priset?

Boende ingår inte i priset. Men vi hjälper dig gärna att hitta billiga hotell och/eller hostel, och boka ett eller flera startpaket (transfer från flygplatsen + ett par nätters boende), så att du får en bra start på semestern. Läs mer om våra startpaket.  

Hur mycket tid borde jag lägga på min resa?

Vi föreslår att du minst spenderar ett par månader på din jorden runt-resa, och ännu lite längre om du vill få ut det mesta av destinationerna och att du håller dig till våra förslag på transport och äventyrsturer. Som en tumregel: det tar alltid minst två månader att komma ”under huden” på en ny kontinent och om du ska resa på flera kontinenter eller regioner under en resa kan du själv räkna ut vad som skulle vara en lagom längd på din resa. För jorden runt-resor där du ska till minst tre kontinenter rekommenderar vi att du är iväg 4-6 månader. Mer info om reslängd och reseplanering.  

Kan jag ändra mina planer under resans gång?

Vi förstår behovet av att ändra planerna längs resans gång - det är därför vi rekommenderar  KILROYs ungdoms- och studentbiljetter till alla jorden runt- och multi stop-rutter. Du kan ändra resedatumen på de flesta av dessa biljetter och det är även ofta möjligt att ändra resrutt. Ändring av resedatum eller resrutt beror alltid på tillgängligheten av platser vid ändringstillfället. En bokningsavgift tillkommer. Mer info om att ändra dina resplaner och flygbiljetter

När borde jag boka min jorden runt-/multi stop-biljett?

Du kan boka dina flygbiljetter så tidigt som 10-11 månader innan avresa. För att få bästa pris och så flexibla biljetter som möjligt rekommenderar vi att du bokar senast 4-6 månader innan avresa.

"Res på egen hand" - Vad innebär det?

I ruttsummeringen på varje jorden runt-/ multi stop-rutt kommer du se att det står "Res på egen hand". Detta innebär att vi inte har inkluderat något flyg på dessa sträckor - i de flesta fall på grund av att det finns så mycket att se/göra längs landvägen och uppleva på destinationen. Om du inte vill resa på egen hand på en eller flera sträckor är det bara att säga till, så kan vi rekommendera alternativa sätt för dig att resa, till exempel äventyrsresor i grupp med andra. Mer info om äventyrsturer och aktiviteter.

Kan jag göra en jorden runt-/multi stop-resa själv?

Inga problem! Våra jorden runt- och multi stop-resor är anpassade för att du ska kunna resa själv. Men, de flesta av våra förstagångsresenärer reser tillsammans med en vän eller med ett par kompisar för att dela alla unika upplevelser som ansvar. Om du reser själv och väljer att lägga till någon av våra äventyrsturer kommer du definitivt att lära känna nya vänner längs vägen. Mer info om reskamrater.

Förslag på äventyrsresor och aktiviteter till din resa

Du kommer att kunna se förslag på äventyrsturer och aktiviteter till alla våra jorden runt- och multi stop-resor. Om du vill ha ännu mer inspiration kan du alltid kontakta våra reseexperter. De har rest på flera kontinenter och älskar att diskutera dina resplaner med dig.

Fler frågor?

Du hittar mer information om att resa jorden runt och restips i vår långreseguide.

Behöver du hjälp att planera din jorden runt-resa?
Ring, maila eller boka ett möte

 

 

Kontakt