Anderna & Amazonas

Anderna & Amazonas
Från SEK 8.722,- Per person

Ingår

  • ✈️ Alla flygplatsskatter ingår
  • ✈️ Giltig i 12 månader
Vill du utforska Sydamerika? Med den här flygbiljetten landar du i Peru och flyger hem från Colombia. Med en sådan här open jaw-biljett får du se mer av Sydamerika. Det bästa är att du bestämmer vad du vill göra mellan flygresorna!

Eftersom att du får fördelen att resa landvägen mellan Lima och Cartagena rekommenderar vi dig att passera gränsen i Ecuador. Det är ett hyfsat oexploaterat land med en massa att erbjuda - och i samma veva borde du åka över till Galapagos och se dess extraordinära djurliv!

Du väljer själv om du vill resa i fler länder i Sydamerika innan du tar dig till Colombia och slutligen Cartagena. Tips: Ha minst ett par veckor i magnifika Colombia!

Flygrutt

✈️ Stockholm - Lima // Cartagena - Stockholm
Karta: Colombia Peru Ecuador
// = Inga flyg, res på egen hand

Börja i Peru

Du tänker kanske på Machu Picchu när vi säger Peru. Vandringen upp är en utmaning men värt vartenda steg, själva Machu Picchu är verkligen enastående.

Det finns en rad olika vandringsleder att välja på. Den mest klassiska och välkända är Inkaleden. Här vandrar omkring 500 personer om dagen från hela världen som kommer för att göra samma vandring som inkafolket gjorde. Är du ute efter en lika magisk och historisk vandring men utan turisterna vill vi slå ett slag för Lares Trek eller Salkantay.

Machu Picchu hike trail, PeruVandringsled till Machu Picchu, Peru 

Vi rekommenderar även att du besöker den gamla Inkahuvudstaden Cuzco. Här kan du med fördel ta en språkkurs i spanska, väldigt smidigt för resten av resan - och lite kul att kunna beställa in från barer eller pruta lite på den lokala marknaden. Här kan du också göra ett besök vid världens högsta sjö: Titicacasjön och byn Huacachina som ligger mellan gigantiska sanddyner och en lagun omgiven av palmträd.

Cathedral in Cuzco, PeruCuzco, Peru

Res overland i Ecuador

Ecuador är ett av Sydamerikas minsta länder men underskatta det inte för det, naturen här är spektakulär och det finns tre (!!) olika landskapstyper.

Ecuador Volcano GuilotoaVulkanen Quilotoa, Ecuador

Du kan fortsätta din resa och uppleva mystiska Amazonas regnskog, vandra i bergskedjan i Anderna och chilla och sola i kuststäderna. Som grädde på moset har du Galapagosöarna där varje ö har sitt egna ekosystem. Förvänta dig otroliga landskap, med riktigt bra snorkling, kritvita stränder och ett unikt djurliv som t.ex. leguaner, delfiner, sälar och fågelarten blåfotade sulor.

Blue footed boobies, Galapagos IslandsBlåfotade sulor, Galapagosöarna

Res på egen hand eller häng med på en äventyrsresa med likasinnade backpackers på en superball resa som denna:

 

Om du vill ta en äventyrsresa med andra backpackers till Galapagosöarna finns denna som utgår från Quito:

 

Avsluta resan i Colombia

Colombia, landet där serien Narcos utspelar sig i. Farligt? Nej, men Colombia har inte fått de stora turistströmmarna ännu vilket gör att det är perfekt att resa hit för att få uppleva det genuina Colombia. 

Skulle det kännas obekvämt att resa själv i Colombia kan du haka på en äventyrsresa med andra backpackers och spana in maten och kulturen i Bogota och Medellin. Självklart bör du passa på att besöka kafferegioner och njuta av den karibiska atmosfären på Cartagenas stränder.

City of Bogotá with colorful buildingsBogotá, Colombia 

 

Lägg till eller ändra destinationer

Denna flygbiljett är bara ett förslag på destinationer till din resa! Om du vill resa till andra länder än dessa kan du testa att sätta ihop din egen resrutt med önskade destinationer. Du kan alltid höra av dig till våra äventyrliga reseexperter och få personlig assistans. De hjälper dig mer än gärna att sätta ihop ett förslag på din drömresa och de delar gärna med sig av sina bästa tips!

Villkor

Denna flygbiljett har inga åldersbegränsningar

Giltighet

Denna flygbiljett är giltig i 12 månader

Om jag vill ändra min flygbiljett?

Du kan alltid skicka de ändringar du vill göra till oss om du vill ändra resrutt eller resedatum. Observera att ändringarna endast kan göras i mån av tillgängliga platser och kan inte garanteras innan du har fått ett förslag.

 

Partner: 

Kl Logo 

 

Kontakt