In Search Of: Eating head to toe in Nanjing

In search of: Eating head to toe in Nanjing
Rasmus är en kille som känner sig hemma i köket och är expert när det kommer till nordiska maträtter. Men om du utmanade honom i att laga en äkta Chow Mein skulle han inte ha någon aning om vart han skulle börja. Det är därför vi tog honom till Kina för att utforska de kinesiska smakerna!

Rasmus Lund är en dansk kock som nyligen jobbade som kökschef på den kritikerrosade Restaurant Kjøbenhavn mitt i Köpenhamn. Idag jobbar han med Claus Meyer i New York där han introducerar det nordiska köket för "new-yorkers" och turister om dagarna. Rasmus har helt klart koll i köket. Han må vara en expert när det kommer till nordisk mat men de kinesiska smakerna är för honom okända och outforskade. Han har hört mycket om det kinesiska köket men aldrig varit i Kina själv. Därför är han nu ivrig att bredda sina matkunskaper genom att ta lärdom från Kinas lokala matmarknader. Följ med Rasmus på sin resa till Nanjing i jakten på äkta kinesiska smaker!

Eating head to toe in Nanjing - avsnitt 1

 

Eating head to toe in Nanjing - avsnitt 2

 

Om det kinesiska köket

Kina har en stark matkultur, där varje provins har sitt eget sätt att bereda maten på. Maten här liknar inget vi är vana vid hemma, här lagas maten med ingredienser som vi i västvärlden knappt kan tänka oss att äta. Som Rasmus fint förklarar det så är smakerna en del av lång tradition, i många fall så har rätterna sitt ursprung tusentals år tillbaka i tiden. Tänk er själva, vad spännande att få testa mat som är så långt ifrån det vi är vana vid.

Upptäck Kina

Kina är en av de äldsta civilisationerna i världen, där historia och tradition är djupt rotat. Det är ett av det snabbast växande länderna i världen ekonomiskt och samtidigt ett modern och innoativt land. Från stora och massivt befolkade städer som Bejing och Shanghai till lantliga byar omgivna av fantastisk natur. Kina är lika varierande som det är stort. Du skulle kunna spendera en hel livstid att utforska alla platser och upplevelser som Kina har att erbjuda. Börja utforska Kina här!

Vad KILROY gör

Vår specialitet är att skräddarsy unika och spännande resor för dig som vill utforska världen, där du som resenär utvecklas. Genom att kombinera dina önskemål med vår vassa spetskompetens, kan vi tillsammans sätta ihop den perfekta resan för dig! Läs mer om vad vi gör och vad vi gör och vad vi kan göra för dig här

Du vill inte missa Mariamas resa i jakten på dansen Pantsula i kåkstaden Soweto
Se avsnitten här!
Inspireras av Douwe på hans resa att upptäcka skatekulturen i Nepal
Se avsnitten här!

 

Kontakt