In Search Of: Pantsula dancing in the townships

In Search Of: Pantsula dancing in the townships
Mariama är en dansare från Norge. De senaste tio åren har hon dansat professionellt på teatrar, musikaler och i musikvideor. Hon är nu redo att utmana sig själv ordentligt med en dansstil som tar henne en bra bit utanför sin comfort zone. En dans där fotarbetet går så fort att hon kan få svårt att hänga med! Häng med Mariama till Sydafrika och kåkstaden Soweto i Johannesburg i sökandet efter musiken och dansen Pantsula, som är typiskt för och med ursprung från detta område.

Pantsula dancing in the townships - avsnitt 1 

 

Pantsula dancing in the townships - avsnitt 2

 

Om Pansula – den coolaste dansen som du inte hört talas om !

Dansen Pantsula kommer från kåkstaden Soweto och uppstod som en symbol för svartas motstånd mot apartheid på 50-talet. Under 90-talet spred sig dansen och blev väldigt populär i hela landet och bland allmänheten. Idag är Pansuladansen en positiv symbol med stark anknytning till den sydafrikanska kulturens rötter.

Pantsula är en väldigt energisk dans som emellanåt har jättesnabba danssteg. Med sitt starka ursprung är tanken att dansen ska berätta en historia och som Pantsuladansare är det väldigt viktigt att genom sina danssteg kunna förmedla detta. Samma sak gäller även uttryck med klädseln, när en dansar Pantsula lämnas inget åt slumpen.

Att uppleva Sydafrika

Sydafrika är ett land fyllt av kontraster och mångfald. Ett land som erbjuder oerhört mycket, där den starka Pantsulakulturen bara är en av dem. Sydafrika är den perfekta destinationen för dig som älskar djur och natur, som vill njuta av utsökt mat och fängslande kultur. Det är också ett underbart resmål för surfare, träningsfreaks och andrenalinjunkies. Med andra ord har Sydafrika något för alla och hos oss kan du skräddarsy den perfekta resan! Börja med att få reda på mer om Sydafrika här.

Vad KILROY gör

Vår specialitet är att skräddarsy unika och spännande resor för dig som vill utforska världen, där du som resenär utvecklas. Genom att kombinera dina önskemål med vår vassa spetskompetens, kan vi tillsammans sätta ihop den perfekta resan för dig! Läs mer om vad vi gör och vad vi gör och vad vi kan göra för dig här!

Kolla hur det går för Rasmus resa i Nanjing sökandes efter kinesiska smaker
Se avsnitten här!
Inspireras av Douwe på hans resa att upptäcka skatekulturen i Nepal
Se avsnitten här!

 

  

Kontakt