In Search Of: Skating on the edge of the Himalayas

"The best thing in the world is to take your passion with you to new countries and share it". Det är vad Douwe Macare både säger och själv gör. Douwe tar med sig sin skateboard på flyget till Nepal och dyker ner i landets växande skateboardkultur. Läs mer och se hans episka resa här!

Douwe Macare är en professionell skejtare från Amsterdam och har tävlat i sporten sedan han var 13 år, vilket gör att han är väldigt insatt skateboardkulturen både i sitt hemland och internationellt. En plats Douwe vet väldigt lite om är den snabbt växande och spännande skateboardkulturen i Nepal. Följ med Douwe när han reser till Nepal för att lära sig mer om denna nya kultur som tar sig till nya höjder i Himalayas trakter.

Skating at the edge of the Himalayas

Skating at the edge of the Himalayas
Följ skejtaren Douwe Macares resa till Kathmandu i Nepal och hans upptäckt av landets nya växande skatekultur på denna vackra plats
Se avsnitt

 

Om skateboardkulturen i Nepal

Skateboardkulturen är ganska ny i Nepal och det är faktiskt nyligen som det har byggts skateparker i landet. Efter jordbävningen 2015 i Nepal, landets värsta naturkatastrof på över 80 år, reste internationella pionjärer inom skateboardvärlden Ujwol Dangol i Kathmandu och Ram C Koirala i Pokharaatt att bygga ordentliga skateparker.

Dessa skateparker gör stor skillnad i samhället, särskilt för nepalesiska ungdomar i området som har någonstans att ta vägen på sin fritid. Som Douwe berättar i videos blir det som ett andra hem för dem.

Res i fantastiska Nepal

Nepal är en destination som många backpackers säger att de vill resa tillbaka till, av många skäl. Kanske för den majestätiska bergskedjan Himalaya och de underbara trekking/vandringsmöjligheter du har här. Eller den fascinerande staden Kathmandu och besöka världsarv från Unescos världsarvslista och frossa i kultur och historia. Det kan även vara lugnet i de mindre byarna och den genuina vänligheten hos lokalbefolkningen som får så många att trivas så bra här. Oavsett anledning är vi övertygade om att du kommer att känna starkt för detta underbara land. Är du redo att utforska Nepal?

Kolla hur det går för Rasmus resa i Nanjing sökandes efter kinesiska smaker
Se avsnitten här!
Du vill inte missa Mariamas resa i jakten på dansen Pantsula i kåkstaden Soweto
Se avsnitten här!
Kontakt