Hitta bästa skidåkningen

Hitta bästa skidåkningen

Får kylan och snötäcket här hemma dig att bli sugen på skidåkning? Då är det läge att boka skidresan och varför inte dra dit där skidåkningen är som bäst - alperna?

Till Schweiz flyger du billigt med Swiss. Med direktflyg till Zurich är du där på två timmar och tar du sedan tåg till Engelberg eller t.ex. Andermatt så kan din totala restid ligga någonstans runt 5-6 timmar. Med andra ord, kortare tid än vad det tar att ta sig upp till Åre eller Sälen.

Utbudet av alporter i Schweiz är enormt och med de effektiva tågförbindelserna som finns så är du snabbt framme på din slutdestination. Med Swiss kan du till vissa orter t.om. checka bagaget hela vägen till din slutdestination om du ska resa vidare med tåg direkt från flygplatsen i Zurich. Tågstationen ligger precis under flygplatsen och du tar bara en hiss ner och letar upp ditt tåg. Tåget kan du boka på  http://www.sbb.ch.

Med Swiss kan du även flyga direkt till Geneve och då resa vidare med buss till t.ex. Val Thorens eller Val D´Isere.

Engelberg(Schweiz)

Engelberg har en fallhöjd på över 2 000 m. Engelberg är framförallt känt för sina fantastiskt stora möjligheter till offpist-skidåkning, men kan också erbjuda 82 km pist. Engelberg ligger i centrala Schweiz på ca 1000 m höjd i en trång dalgång. På varsin sida om dalgången ligger ortens två skidområden, Brunni och Titlis. Byn är en relativt mysig by med restauranger och lite affärer. Byn är omgiven av berg och har en härlig alpkänsla. Man behöver ta buss till liftsystemet, men de avgår ständigt och det tar max 5-10 minuter med bussen.

Flyg till Zurich fr. 1960:-
Åk vidare med tåg, fr. 280 CHF per väg http://www.sbb.ch.

Andermatt (Schweiz)

Höga berg och mycket snö har Andermatt till ett "mecca" för freeride, med kilometer efter kilometer av åkyta ett stenkast från liften. Orten anses vara en av alpernas absolut bästa a skidort för offpist. En del av förklaringen är att Andermatt ofta har bra tillgång på nysnö och att det faller mycket snö varje säsong. Andermatt är en liten by med

Flyg till Zurich fr. 1960:-
Åk vidare med tåg, fr. 280 CHF per väg http://www.sbb.ch.

Val Thorens

Val Thorens ingåtr i de "tre dalarna" och är därmed ett av världens största sammanhängande skidsystem. Byn eller staden ligger på 2300 meters höjd och är helt uppbyggd för skidåkning. Du kan i princip ta på dig skidorna utanför dörren vart du än bor. Val Thorens är kanske inte så mysigt som stad betraktat, men skidåkningen är riktigt bra och byn ligger omgiven av bergstoppar så långt ögat kan nå.

Flyg till Geneve fr. 1785:-
Åk vidare med buss ca. 3,5 timme fr.725 SEK t.ex. http://www.bensbus.co.uk/

Val d'Isère

Val d'Isère erbjuder enorma åkytor i ett snösäkert skidområde. Skidsystemet är gemensamt med grannbyn Tignes vilket gör att det finns oändliga möjligheter till varierad skidåkning. Val d'Isère sägs vara skidåkningens födelsestad. Här finns en internationell stämning och även byns 300-åriga historia har satt sina spår. Över hela byn vilar nationalhjälten Jean- Claude Killys ande, skidområdet är till och med döpt efter honom.

Flyg till Geneve fr. 1785:-
Åk vidare med buss ca. 3,5 timme fr. 725 SEK t.ex. http://www.bensbus.co.uk/

Vill du ha hjälp med hotell
Kontakta oss
Kontakt