Läs Jens bästa restips

Läs Jens bästa restips

Träffa Jens är en riktig globetrotter själv, som konstant testar nya utmaningar och aktiviteter! Hittills i år har Jens hunnit med att resa till 3 kontinenter och planerna spinner vidare.

Du har vart ute och rest nyligen - berätta gärna lite om den?

Detta år har varit ett år fullt med resor. I januari började jag med att spendera en weekend i Dubai. I februari var jag på en 21 dagar lång resa till Peru där vi bl.a. vandrade Inkaleden, besöka Lima, flög över Nazca Lines, besökte Colca Canyon och Lake Titicaca. Resan avslutas med några dagar i Amazonas. Det var av det mest hektiska och roligaste resan jag varit på. Nu senast var jag 14 dagar i USA för att delta på ett bröllop i vindistriken kring San Francisco. Efter bröllopet så körde vi Highway 1 ner till San Diego med stopp i Monterey, San Luis Obispo, Santa Barbara och Los Angeles.

Vart rekommenderar du att resa till hösten/vintern?

Jag rekommenderar att åka till USA eftersom vi fortfarande har en bra dollarkurs, även Peru/Ecuador och safari i Afrika är resmål som ökar och är perfekt under höst/vinter.

Var går din nästa resa - om du fick välja?

Min nästa resa går till Japan. Det är ett land som jag länge velat åka till och nu känns det som det är dags.

Vilken minns du som din största utmaning från ditt resande?

Att resa i sig är en utmaning. Man ställs alltid inför nya situationer som man måste lösa. Den största utmaningen jag kan minnas är åka lokalbuss i Östafrika. Bussarna går aldrig på utsatta tider. När bussen väl går tror man att man skall dö eftersom det kör 100 km i timmen - oavsett väg.

Se alla våra reseexperter
Mer inspiration

 

Relaterade inlägg
Kontakt