Läs Mikkes bästa restips

Läs Mikkes bästa restips

Mikke är KILROYs egna surfdude som jobbar på KILROYs kontor i Lund! Han bor i Malmö och älskar surfresor och har en resnerv som sällan stillas. Mikkes nästa äventyr är denna gång inte en långresa utan en spännande cykelresa till Barcelona - tillsammans med sin bror ska de cykla till Barcelona från Malmö!

Du gillar ju att surfa - vilken är din favoritdestination för surf?

Mitt favoritplats för att surfa blir nog Peniche i Portugal :) En liten fiskarby ca 2 timmar norr om Lissabon med så många spots att välja på plus att du slipper folkmassorna.

Vilket resmål rekommenderar du i höst/vinter?

Jag måste rekommendera Laos! Om man är i Thailand först kan man åka på Tubingen, ett roligt och klassiskt äventyr för alla turister, och efter det fortsätter in i Laos utan att åka tillbaka till Thailand. Jag rekommenderar att resa genom Vientianne ner mot Xe champone, Wat pho och Don det, för att få se ett lite annorlunda Laos som är sjukt grymt!!! Bo hos en hövding i hans by var något utöver det vanliga :)

Vart gick din senaste resa?

Den gick just till Laos och Kambodja. Vi campade i djungeln och använde vattefallet som dusch eftersom det inte fanns rinnande vatten under några dagar där vi var.

Nu ska du ut på ett cykeläventyr - hur kom du på den idén?

Det började med att min bror för 2 år sedan frågade mig om jag ville hänga på som en 30-års present till honom. Egentligen fyller ha 30 nästa år men när vi hörde talas om den här Maya kalendern bestämde vi oss för att ta det ett år tidigare om de nu skulle hända grejer i december :)

Har du något annat resmål som du drömmer om?

Yes! Min bror lovade mig sedan att följa med till Antarktis inom 2,5 år, så hoppas Maya folket bara inte orkade fortsätta på kalendern de börjat fylla i år 2012 :) Men jag vill ju besöka alla länder och resa hela tiden så det är svårt att säga vilket som lockar mest!

Följ Mikkes äventyr med cykel som färdmedel till Barcelona
Till Mikkes blog


Se mer tips från Mikke på hans profil eller skicka ett mail med dina frågor om resor, surf, m.m.

Se alla våra reseexperter
Till mer inspiration

 

Relaterade inlägg
Kontakt