Läs Ida bästa resetips

Läs Ida bästa resetips

Ida har varit på alla kontinenter och ofta reser hon till platser där hon kan utöva sin favoritsport - dykning! Ida har även rest med transibiriska järnvägen över till Kina!

Har du någon favorit när det gäller jorden runt -resor?

Multi stop - Asia & Africa, som egentligen inte är en resa jorden runt men den har med destinationer som jag bara älskar och dessutom till ett väldigt bra pris.

Vilket resmål rekommenderar du i höst/vinter?

Åka på en safari i Tanzania eller Kenya och avsluta med lata dagar och dykning på Zanzibar. Afrika är perfekt för en sån kombination och vädret är ju motsatt till vårt så på vår vinter är det lagom varmt där! Dessutom är det i princip ingen tidsskillnad och det är skönt om man bara kan vara borta några veckor.

Vart gick din senaste resa?

Indien , Delhi. Vi var ett gäng kolleger som reste med en av våra leverantörer och fick bl.a. se "Golden Triangle" samt avsluta med Agra och Taj Mahal, som verkligen var fascinerande att se. Indien är ett helt galet land, svårt att beskriva men alla borde uppleva det någon gång i livet.

Vart går din nästa resa - om du fick välja?

Det är svårt, jag har alltid ett par olika resplaner i huvudet men just nu är det två saker jag skulle vilja göra:

  1. Jag skulle vilja åka till på volontärarbete i Sydafrika.
  2. Jag skulle vilja resa med buss genom Centralamerika börja med Costa Rica där jag vill stanna och lära mig surfa, se Arenal vulkanen och prova Ziplining vid Monteverde. Avsluta skulle jag göra med Honduras där jag vill ut till Utila för att dyka!

Du har dykt på massor av ställen - vilken destination är din favorit när det gäller dykning? 

Min favoritdykplats är Sipadan på Borneo. Varje dyk var otroligt fullt med haj och sköldpaddor!

Se alla våra reseexperter
Läs mer
Taggar: Bucketlist
Relaterade inlägg
Kontakt