Våra bästa tips från vår reseexpert Ann

  • 26 oktober 2012
  • Upplagt i
  • Av Sara
Våra bästa tips från vår reseexpert Ann

Lär känna Ann Nilmert, en av våra stjärnor i Stockholm. Ann brinner för att resa och när hon reser vill hon gärna ha en aktiv semester och testar nya adrenalinkickar vart hon än är i världen.

Vilket är ditt absoluta favoritresmål i världen?

Costa Rica, som jag tycker har allt, vacker natur, härliga människor, mysiga strandbyar och fantastiska surfmöjligheter.

Vart går din nästa resa?

Centralamerika. Jag ska åka till Nicaragua som jag hört så mycket gott om och som börjar bli mer och mer populärt bland backpackers. Passar såklart även på att besöka Costa Rica när jag är i krokarna.

Hur skulle din ultimata jorden runt rutt se ut om du hade obegränsat med pengar?

Oj, får jag åka precis vart jag vill? Min resa skulle starta i Afrika, kanske genom att köra Ultimate Africa med G Adventure från Cape Town till Nairobi. Efter det hade det passat fint att åka till Maldiverna, där kan jag både dyka och surfa och leva lite lyxliv. Efter lyxliv flyger jag vidare till Indien, reser runt i norra Indien och Nepal. Ett drömresmål har alltid varit Borneo, regnskog, orangutanger, bestiga Kota Kinabalu och dykning på Sipadan. Sedan svänger jag förbi Australien eftersom jag har så mycket pengar att göra av med! Denna gången ska jag surfa lite mer då jag helt missade det under förra besöket. Så hänger jag i Sydney lite innan jag flyger vidare för lite öhopping på Fiji. Från Fiji tar jag mig vidare till Hawaii, ett givet stopp på en resa runt jorden. Flyget går vidare till Los Angeles och innan jag börjar utforska USA så vill jag ta mig ner till Cabo San Lucas, längst söderut på den mexikanska halvön.
Tillbaka upp till USA och sedan Roadtrip genom USA, från väst till öst, i en cool husbil med härliga vänner. "Roadtripen" avslutas i New York och varför inte lägga till ett stopp i Reykjavik på vägen hem.

När åker jag?

Vad är det viktigaste i din packning när du ska ut på långresa?

Musik, högtalare & öronproppar.

Läs mer om Ann eller kontakta henne när du är sugen på att resa på [email protected]!

Taggar: Reseexpert
Relaterade inlägg
Kontakt