Upptäck Namibia

Upptäck Namibia

Namibia som ligger i den sydvästra delen av Afrika är ett mycket vackert och orört land med ett imponerande djurliv och ett underbart landskap. Här kan du leva ut din längtan efter det riktiga Afrika.

Det bästa sättet att få ut det absolut mesta av din resa är att kombinera natur och safari med kultur och den traditionella lokala livsstilen på en av våra äventyrsresor.

Etosha National Park

Etosha National Park är en av världens bästa nationalparker och vi rekommenderar den verkligen. Parken finns i den norra delen av Namibia, ett land som består av 30% öken. Här finns ett överflöd av vilda djur, lejon, leopard, gepard, elefant, giraff, noshörning, flodhäst, zebra, hyena, schakal, vildsvin och springbock. Parken har många vattenhål där vilda djur samlas och det är perfekt att sitta i safari bilen och observera djuren komma och gå för att släcka törsten.

Andra sevärdheter i Namibia

Besök Himba Tribe och San Tribe där man kan lära sig om sina lokala seder och levnadssätt som har bevarats i tusentals år. Upplev en nattsafari i Namib-Naukluft, där du får se en något annorlunda sida av Namibia, följt av en resa till Skelettkusten - ett fantastiskt område där öknen möter havet. Kusten är uppkallad efter de skelett av val, säl och elefant som finns strödda hela kusten, och dessutom kan du också upptäcka gamla skeppsvrak.

Vänd ryggen till havet och titta ut över Namiböknen och de röda sanddynerna i världens äldsta öknar, eller koppla av på den vackra stranden i Cape Cross Bay. Om du är intresserad av historia bör du se ristningarna vid Twyfelfontein i Damaraland.

Adrenalinkickar

Andra spännande upplevelser du kan uppleva i Namibia är fallskärmshoppning, sandboarding, 4WD turer, båtutflykter, dykning och imponerande Fish River Canyon - den näst största ravinen efter Grand Canyon i USA. Epupa Falls är också värt att se, och det finns många vandringsleder runt de massiva sanddyner Sossusvlei.

 

Se alla äventyrsresor i Namibia
Läs mer
Vi har massor av safari i Afrika
Se all safari Afrika
Läs mer om Namibia
Läs mer
Taggar: Afrika
Relaterade inlägg
Kontakt