New York topp 5 - Malins favoriter i NYC

New York topp 5 - Malins favoriter i NYC

New York topp 5 - Malins favoriter i NYC

I mars reste jag på min årliga resa till USA, en vecka i NYC och Providence, Rohde Island. I Providence hälsade jag på vänner, åkte till New Port (hjärtat av New England), shoppade, var på baseboll träning för 5åringar samt bara umgicks med familj och vänner. Sen drog jag ner till NYC i fem dagar där jag spenderade mesta tiden med att vandra runt på Manhattan, i Brooklyn, shoppa, dricka drinkar och gå på Broadway show. Denna gångs topp fem från NYC blev:

1. Central Park

Alltid en favorit, bara vandra runt, ta en drink på boat house, kolla på folk av alla slag och bara var i denna oas :=). 

2. The High Line Walk

The High Line Walk, New York City

Är ett gammalt järnvägs spår ca 10m ovanför Manhattans gator, som nu är omgjort till ett promenadstråk mellan 14th till 30th gatan med välvårdad grönska!

3. O’neiles Cosmopolitans

Från Sex and the City, men jag lovar man kan inte få tag på godar Cosmos någon annanstans (i alla fall i min åsikt :=)

4. Rock of Ages Broadway Musical

Riktigt rolig!!! Köp biljetter samma dag på TKTS på Time Square för upp till halva priset, men är det någon särskild show man vill se bör man köpa biljetter innan! 

5. Matställen (får en egen lista!)

 

  1. Restaurangen PJ Clarks i New YorkRadio México underbar Mexikansk mat och Margaritas litet och intimt vid Petrosino Square (väldigt nära O’neils).

  2. Måste även slå på trumman för vår svenske kock Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem, vi käkade brunch där efter vi besökt en gospel kyrka i Harlem på söndag morgon, kanon gott!

  3. Pizza på Grimaldi’s i Brooklyn, 1 Front street under Brooklyn Bridge, värt kön!

  4. Sist men inte minst PJ Clarke’s på upper east side 915 3rd ave mellan E55th och E56st street, en riktigt amerikanskt hamburgeställe med många influenser av bland annat Frank Sinatra! Öppnades redan 1884 och har en lång historia du lär känna av så fort du kliver in i denna lilla tegelbyggnad mitt bland alla sky skrapor!
Spana in mer att göra i NYC

 

Läs mer om Malin Roadtrip i USA, resa till Alaska eller när hon vandrade Inkaleden.

Blir du sugen på New York nästa, eller en resa jorden runt?
Oavsett, hör av dig

 

Relaterade inlägg
Kontakt