Vardagen på en skidort i Kanada - Working Holiday

Vardagen på en skidort i Kanada - Working Holiday

Hur ser livet ut för våra Working Holiday visum - resenärer just nu?

Inför skidsäsongen 2012/13 hade vi 18 personer som beviljades ett Working Holiday visum och fick chansen att jobba i Kanada under säsongen 20128/13. Vi har kontaktat en del av dem för att höra hur det är att arbeta på en skidort och leva i Kanada. Här kommer en liten rapport från Axel Liljebäck och Erik Claesson.

Axel Liljebäck - jobbar i Silver Star i Kanada säsongen 2012/13

Fem månader, en arbetsintervju, tre flyg, en ofrivillig övernattning i Seattle och en sju timmars bussresa senare anlände jag till sist till mitt hem för säsongen, Silver Star - My Mountain. Än så länge ensam i rummet lägger jag mig i min nya säng. Allting har klaffat, tänker jag. Två minuter senare kommer min första rumskamrat in genom dörren. Jag misstänkte redan då men vet nu att vi kommer vara nära vänner under säsongen och troligen hela livet.

Två dagar senare börjar introduktionen till jobbet. Jag blev placerad i Tube Town. Man kan säga att jag jobbar med att skicka ner folk för backen sittandes i badringsliknande föremål. Jag kan verkligen rekommendera Tube Town till dem som vill få så mycket tid i backen som möjligt. I Tube Town jobbar man kväll och kan därför spendera förmiddagarna i backen. Jag har nu efter halva säsongen spenderat långt mer än varannan dag i backen.

Halva säsongen har redan gått och tiden verkar inte vilja sakta. Jag trivs fantastiskt här. Har full förståelse för dem som planerar att göra ännu en skidsäsong här i Kanada. Tyvärr har jag studier som väntar på mig där hemma.

Axel Liljebäck

Eric Claesson - jobbar på Silver Star i Kanada säsongen 2012/13

Jag beskriver gärna min tillvaro. Jag är ju som sagt i Kanada på en skidort som heter Silver Star och jobbar här som skidlärare.

Jag trivs jättebra, många kanske tycker att det är onödigt att åka ända till Kanada för det här jobbet, men här har vi bättre snö, bättre backar, mindre köer och varmare dagar än både svenska resorter och Alperna.

En typisk dag ser ut enligt följande:Eric Claesson

Frukost
Ett par åk i backen
Skidlektion
Lunch
Skidlektion
Ett par åk i backen
Ta det lugnt och snacka skit med folket här.

Hör av er om ni har fler frågor :)

Eric Claesson

 

 

 

Läs mer om Working Holiday
Läs mer
Relaterade inlägg
Kontakt