Safari i Serengeti och strandliv på Zanzibar

Safari i Serengeti och strandliv på Zanzibar

Safari Tanzanias i Serengeti och Ngorongoro Crater är en av de mest fantastiska naturupplevelser du kan uppleva. Inte långt därifrån finns Paradisön Zanzibar med gyllene sandstränder, regnbågsfärgade korallrev, avslappnad atmosfär och läcker mat. Vad kan vara bättre än att koppla av på stranden i en hängmatta efter flera dagars spektakulära upplevelser på en safari?

Safari i Serengeti

En safari i Serengeti kommer att fascinera dig. Om du har tur kommer du att se de "Big Five", noshörning, leopard, lejon, elefant, buffel och en mängd andra djur som geparder, giraffer, flodhästar, zebror, krokodiler, antiloper ... You name it. I Serengeti finns också över 70 arter av större dägdjur.  Den ultimata upplevelsen är att uppleva "migrationen" då stora horder av gnuer, zebror och andra djur rör sig i en enorm hastighet över ändlösa slätter. Föreställ dig 500 000 gnuer som korsar floden Mara så fort de kan medan stora krokodiler, lejon och leoparder lurar runt och väntar på det rätta bytet att attackera.

Strandliv i Zanzibar

Denna soliga ö är perfekt för dem som söker en fantastisk semester utan alltför mycket stress och kanske slappna av lite extra efter en safariupplevelse.

Zanzibar är en vacker skärgård i Indiska oceanen och en del av Tanzania. Öarna ligger mellan 25-50 km från fastlandet, där de två öarna Pemba och Unguja är de mest besökta. När man pratar om Zanzibar, talar man ofta om Unguja som är den största av öarna, och känd för sina fantastiska stränder och vackra korallrev, så klar att dykning på Zanzibar är att rekommendera. Att besöka Zanzibar i kombination med en safari är den perfekta semestern.

 

Se alla våra safaris i Afrika
Läs mer

 

To sebraer i Serengeti

Vakre Zanzibar

Gnuer krysser Mara-elven under The Big Migration

Psst! Spana in alla våra safaris i Tanzania och/eller dykning på Zanzibar!

Relaterade inlägg
Kontakt