Heta resmål år 2013

Heta resmål år 2013

Vi har frågat runt bland våra kunder och reseexperter samt läst på vad andra orakel tror och satt samman en lista på vilka resmål som vi tror är de hetaste inför år 2013. Här kommer de;


1. Costa Rica

Paradiset på jorden säger en del, för mycket amerikanare säger andra. Men de flesta som varit där brukar vara mycket nöjda med den sköna avslappnade stilen, de härliga stränderna och att avstånden i landet inte är så stora om man vill uppleva annat än bara strand. Gillar man dessutom att att surfa så brukar betyget vara ännu bättre, surfing i Costa Rica anses vara en av de bästa platserna att surfa på i världen! Läs mer om att resa i Costa Rica.

2. Sri Lanka
Sri Lanka har kämpat med inbördeskrig i många år men nu är det äntligen inga strider på ön och turismen ökar med lugnet som infunnit sig. Här finns en fantastisk natur, vackra stränder, härlig surfing och massor av god indisk mat. En spännande destination i Asien. Läs mer om att resa i Sri Lanka.

3. Sydkorea
Den Sydkoreanska popen med Gangnam Syle i täten har ökat intresset för Sydkorea enormt. Men här finns mer än bara popkultur och framförallt för den som gillar natur och sportaktiviteter. Turismen ökar stadig men det är fortfarande ett otippat och inte så vanligt resmål. Läs mer om att resa i Sydkorea.

4. Moçambique
I Moçambique hittar du paradisstränder som slår det mesta och dykning i världsklass. Kommunikationerna är inte de bästa men det är också lite av charmen. Du har nära till Krugerparken som bjuder på riktigt bra safari, men det finns även mindre och mer okända naturreservat att upptäcka. Moçambique kan också kombineras med ett besök i grannlandet Sydafrika. Läs mer om att resa i Moçambique.

5. Sydafrika
Sydafrika är ett lätt land att resa runt i. Du kan välja att åka runt med busspass och hoppa av och på som du vill. Här finns både riktigt bra safari, och det finn massor av äventyrsaktiviteter i Sydafrika som kitesurf, vågsurfing och fallskärmshoppning samt mysiga vingårdar att besöka. Hyr en egen bil och res längs kusten på populära "Garden Route". Läs mer om att resa i Sydafrika.

6. Ecuador
Ecuador är en uppkomling i Sydamerika och härifrån kan du passa på att resa till häftiga Galapagosöarna men också bestiga den 5900 meter höga vulkanen Cotopaxi eller vandra i regnskogen. Ecuador har de senaste åren satsat på att bygga ut sin tågräls och nu kan nu erbjuda tågtrafik på extremt hög höjd och bara det är en upplevelse. Läs mer om att resa i Ecuador.

7. Vietnam
Vietnam är lite som en blandning av Kina och Thailand. Utvecklingen har gått snabbt de senaste åren och den massiva cykeltrafiken är numera utbytt mot vespor. Här är lite mindre backpackers än i Thailand och ger du dig ut från städerna så möts du av ett otroligt vackert landskap där tiden nästan stått stilla. Här finns också Halong Bay och Sapa som är väl värda ett besök. Vill du uppleva strandliv så är Hoi An ett mysigt ställe. Läs mer om att resa i Vietnam.

8. Island
På knappt två timmars flygning når du Island. Den lilla ön är ett perfekt resmål för den som gillar natur och äventyrsupplevelser. Här finns forsränning, valsafari, isklättring, skidåkning och inte minst dykning mellan två kontinentalsprickor - hur coolt som helst. Men även den som gillar mat och party kommer att ge Reykjavik ett gott betyg, islänningarna är kända för att aldrig gå och lägga sig och det finns restauranger i världsklass. Läs mer om resa i Island.

9. Brasilien
Rio de Janeiro är ett klassiskt resmål och det är faktiskt precis så vackert som det ser ut. Efter några dagar i staden så finns andra mysigare och lugnare ställen att besöka. Natal är en av de kuststäder där det är lugnare och mer avslappnat. Paraty och Ihla Grande är också några mysiga platser som vi kan rekommendera. Gillar man fotboll, stränder och Caipirinha- ja då är Brasilien absolut landet för dig. Läs mer om att resa i Brasilien.

10. Kroatien
Kroatien har seglat upp som ett av de mest populära länderna i Europa. Det är fortfarande billigare än i många av de andra medelhavsländerna och här finns öar och stränder med ett lungt tempo och kristallklart vatten. Läs mer om att resa i Kroatien.

Se en del av de äventyr vi kan erbjuda med ovan nämna resmål inblandade:

Kontakt