Upptäck livet under ytan!

Upptäck livet under ytan!

Att dyka beskrivs ofta som den ultimata frihetskänslan. Att långsamt glida fram under ytan, att kunna andas utan problem och samtidigt upptäcka en helt ny värld av växter, djur och koraller är helt klart en mäktig och nästan obeskrivlig upplevelse.

Hur gör man då för att börja dyka?

Det vanligaste dykcertifikatet tas i PADI:s regi (Professional Association of Diving instructors) och det görs genom ett par dagars kurs.

För att kunna genomföra kursen behöver du:
-    Kunna simma 200 meter
-    Vara minst 10 år (vissa har en högre åldersgräns på 15 år)
-    Inte lida av astma eller andra lungrelaterade sjukdomar

Hur går kursen till?

Antingen bokar man sin dykkurs hemifrån och gör hela kursen på plats utomlands. Det brukar ta mellan 5-6 dagar (ca. 30 timmar) innan man har sitt Open Water Certificate i handen. Fördelen med att ta dykarcertifikatet utomlands är att det (oftast) är varmt i vattnet, klar sikt och finns mer att se än i våra kalla vatten i Sverige. Det är viktigt att välja en seriös dykfirma som är PADI certifierad. Det finns många skandinaver som arbetar som dykinstruktör utomlands så har du tur kanske du får en instruktör som talar svenska, även om det är bra att kunna uttryck och namn på utrustningen på engelska.

Det kan även gå en s.k. "referral course" i Sverige då man går igenom och skriver sitt teoretiska prov. Man gör även provdyk i bassäng och lär sig att ta av sig och tömma cyklopet under ytan, växelandas om någon får problem med syret osv. Sedan gör man sina "uppdyk" i ett annat land där det kanske är varmare och klarare sikt än vad det är i Sverige.

KILROY travels samarbetar endast med seriösa leverantörer och har höga krav på säkerhet när det gäller dykning.

Advanced Diver

När man har ett Open Water Certifiate så får man dyka ner till 18 meters djup - men inte ensam. Vill man utvecklas inom dykningen så kan man ta ett "Advanced Open Water certificate" och då kan man dyka längre ner (30 meter) samt dyka på vrak och göra nattdyk.

Läs mer om våra kurser inom Advanced diving och våra dykpaket för den som redan har dykcertifkat.

Andra saker att tänka på:
Det kan vara skönt att ha med sig egna utprovade fenor, cyklop och snorkel. Oftast finns dessa att låna på dykskolorna, men kvaliteten kan variera. Om man blir riktigt biten av dykningen så kanske man väljer att köpa mer utrustning som våtdräkt, regulator osv.

Du kan dyka nästan överallt i världen! Några väldigt populära dykplatser hittar du i Egypten, Zanzibar, Thailand, Australien, Filippinerna och i Söderhavet. Men många andra länder kan också bjuda på annorlunda och varierande dykning.

Se våra förslag på kurser för dig som vill ta ditt dykcertifikat när du är ute och reser.

I de flesta priser ingår boende, utrustning och en del av måltiderna. Läs mer på detaljerna under varje kurs.


Se en inspirationsfilm från dykning på Stora Barriärrevet i Australien.

 

great-barrier-reef-diving.jpg

great-barrier-reef-diving-underwater.jpg

fiji-dive.jpg

Taggar: dykning
Relaterade inlägg
Kontakt