Volontärarbeta med kitesurfing i Sydafrika

Volontärarbeta med kitesurfing i Sydafrika

Kitesurfing Outreach Project

Vill du lära dig kitesurfing och samtidigt göra en god gärning? Då passar "the Kitesurfing Outreach Project" dig perfekt.

Volontärprojektet startades för att hjälpa barn att göra bra ifrån sig i skolan och hemma. Barnen väljs ut till programmet, och det är vanligtvis 2 barn samtidigt.  Barnen får först lära sig att simma och senare får barnen lära sig kitesurfa genom lektioner från volontärer och en professionell kitesurfinstruktör. Volontären får också 12 timmars kitesurfing-lektioner från en IKO certifierad instruktör. Kitesurfing-lektioner för volontärerna ingår den första veckan. Volontärerna kan sedan surfa med barnen när vädret tillåter.

Våra volontärprojekt gynnar de små lokala samhällena. Programmen är mycket flexibla.Om volontärerna vill kan de delta i andra volontärprojekt de dagar när de inte har några lektioner (skoldagar och dagar utan vind). Alla volontärer bor på bra hostel och alla projekt startar med en introduktionshelg.

Introduktionshelg

Upphämtning från flygplatsen och transfer till hostel med en guidad tur av området. På kvällen erbjuds en BBQ vid hostelet samt chans att träffa nya vänner.
Nästa dag, efter frukost kommer en vänlig guide att visa dig hur kollektivtrafiken fungerar samt guida dig till en hel rad med sevärdheter i Kapstadens centrum.

Kitesurfinglektioner

Volontären och barn kan ta sina kitesurflektioner samtidigt. När volontären har avslutat sina timmar, kan de hjälpa barnet vidare i simning, stranddrakflygning eller kitesurfing, i nivå med vad barnet är redo för. Detta resulterar ofta i att barn som gillar sporten håller dem borta från gatorna och öppnar dörrar för arbetstillfällen och sponsring.

Eftersom detta program är väderberoende och bara kör på lördagar och skollov kommer volontären också kunna vara med i några av våra andra volontärprogram utan extra kostnad.

Kontakta oss för bokning
Kontakta KILROY

Läs mer om Kitesurfing Outreach Project och andra volontärprojekt i Sydafrika:

 

 

Se även volontärarbete i Afrika i: 

Kitesurfing

Kites _1280x 720

Relaterade inlägg
Kontakt