Festivalberättelse - Lovisa på Roskilde

Festivalberättelse - Lovisa på Roskilde

Lovisa tävlade med KILROY på Facebook och vann första pris: 2 biljetter till Roskildefestivalen, och vännen Josefin fick följa med. Så här hade dem det på festivalen:

Framme: utmaningen att hitta en bra tältplats

Jag och min bästa vän Josefin anlände till festivalen på fredagskvällen. Detta skulle bli min femte Roskildefestival! Vi började sätta upp vårt tält på en tom plats på området jag alltid campat på tidigare år, men precis när vi fått upp det hojtar vår norske granne på andra sidan gången att det där inte var en vidare bra plats! Jag går fram för att snacka och det visar sig att killgänget som skulle vara våra grannar härjade något outhärdligt, så om vi inte ville bli attackerade mitt i natten kunde vi flytta tältet till andra sidan gången bakom norskarnas tält. Sagt och gjort hjälpte våra nyfunna vänner Jan, Linda och Jeanette oss att flytta på tältet, och vi började på en gång umgås i deras otroligt gästvänliga camp!

Josefin och tältet vid ankomst på Roskildes camping

Låt musiken flöda

Den kvällen såg vi bland annat sing-back-Rihanna (som är hennes nya smeknamn) samt de två bästa elektro-duos Crystal Castles och Simian Mobile Disco!

På lördagen blev det fortsatt häng i det norska campet, och nu fick vi även skåda vilket öde vi hade gått till mötes om inte Jan hade varnat oss... Tack Jan för att vi inte fick vårt tält nedsprunget och trashat! Fördelen med dessa testosteronstinna grabbar var dock deras boom-box och shyssta musik! Inte att förringa.

Lovisa tog med sig vännen Josefin till Roskildefestivalen

Metallica, Chase & Status och gåshud

Denna kväll bjöd på en mycket angenäm Metallica-konsert, där publiken blev som galna när trummisen Lars Ulrich (som har danskt ursprung) tackade publiken på danska. Den bästa konserten var ändå brittiska Chase & Status på orangea scenen. Låten ”Blind Faith” gav mig gåshud över hela kroppen, och det gjorde ju inte saken värre att frontmannen ägde scenen med sin pondus!

Söndagen är alltid full av förtidig ”Post-Roskilde Blues” (som festivalen uttrycker sig på deras facebook-sida). Denna slog vi bort genom att först sitta under ett träd och lyssna på svenska hip-hop akten ”Chords”, för att sedan gå vidare till Apollo-scenen och röja till den australiensiska DJ'n ”Flume” - en av de bästa elektroniska akterna någonsin!

 

Post-Roskilde Blues - nostalgisk och euforisk känsla

Sedan blev det hemresa... En nostalgisk men samtidigt euforisk känsla stannar alltid kvar i kroppen efter en sån här intensiv och härlig festival. ”Post-Roskilde Blues”-känslan har anlänt, men den är egentligen en ren lyx! Jag tackar Kilroy oändligt mycket för att ni förstärkte livslusten i både kropp och själ! 

All kärlek!

Lovisa & Josefin

 

Vilka fler bidrag och vinnare var det?
Kolla här!
Relaterade inlägg
Kontakt