Världens godaste glass?!

Världens godaste glass?!

Glass. Inget smakar väl så gott som en läskande glass i vårsolen? Nyheterna är många, men klassikerna står sig år efter år. Allt i från en nätt glasspinne till dem som kan ersätta en bättre middag. Vilken är din favorit? Är du den som alltid testar de nya sorterna eller håller du dig till en klassisk Nogger? Är du på jakt efter något mer oförutsägbart än en skopa vanilj så finns det en hel del hotspots runt om i världen!

London

London utstrålar kulinarisk kreativitet och det gäller inte bara maten. Längs en kullerstensgata i Camden, norra London, hittar du Europas första flytande-kväve-glassbar, Chin Chin Laboratorists. Visst, det låter konstigt, men under locket av moln av vit gas, bildas en tät vaniljsås-liknande glass som smakar fantastiskt. Och smakerna är minst sagt kreativa, här kan du bland annat välja "Corona Beer & Lime" och "Cajeta Crunch", som sagt, kreativiteten är på hög nivå här!

London Icecream
Chin Chin Labs av Paul Richards (bildrättigheter, Chin Chin Labs)

Kalifornien

Oavsett om du är i Los Angeles, San Francisco eller någonstans mittemellan, finns en en uppsjö av lekfulla glassbarer längs Kaliforniens kust för att svalka dig i den ändlösa sommaren. När det kommer till kreativa smaker, är det få som kan slå San Francisco-baserade Humphry Slocombe som stoltserar med smaker av betor, gåslever och ost...! Deras prosciuttoglass, översållad med saltad gris genomsyrad av mjölk med fänkålsfrön och svartpeppar, är en lokal favorit.

Icecream SF
Sprinkles Ice Cream (bildrättigheter: Sprinkles Ice Cream)

Puerto Rico

Västindien garanterar bultande värme och het sol, vilket gör det till den perfekta platsen att slänga i sig åtminstone en svalkande glass om dagen för att hålla temperaturen i schack. I Lares, Puerto Rico, finner du den lilla legendariska butiken, Heladería. Även den berömda butiken har funnits sedan 1958, är dess inställning till glass allt annat än föråldrade. Med en nick till lokala mattraditioner, finner du här glassar i smaker som sötpotatis och kanel, ris och bönor, risgrynsgröt, majs, och även torsk!

Tokyo

Blev du inte imponderad av glassen med smak av torsk, då kan Tokyo locka med glass smaksatt av bläckfisk bläck, kol, wasabi, kaktus och ål - i sann Tokyo anda! Vid Ice Cream City i Namja, Toshima, hittar du ett äkta glass-museum, med ett stort utbud av både traditionella glassar och självklart även smakerna ovan. Och med något ut över det vanliga,  vågar vi säga det, rått hästkött!! Men där går väl ändå gränsen? Eller?


Text inspirerad av: Caitlin Zaino, Lonely Planet

Kontakt