Reseberättelse - volontärarbete i Sydafrika

Reseberättelse - volontärarbete i Sydafrika

Markus Hansen från Norge volontärarbetade i Sydafrika under två veckor på ett volontärprojekt med lejon, geparder, leoparder och andra kattdjur utanför Johannesburg. Läs om hur han upplevde veckorna där.

 

De två veckor som jag besökte gården var helt fantastiska. Det var helt annorlunda än vad jag hade förväntat.  Vi arbetade hela tiden, men ändå kändes det som en semester. Det var det kul hela tiden och vi skrattade massor. Trots hårt arbete hade vi nästan alltid kul oavsett hur komplicerad uppgiften var. Men min vistelse hade inte varit lika rolig om det inte hade varit för Twanet och Malans närvaro. Två mer älskvärda personer är svåra att få tag på. De är de bästa projektledarna jag någonsin träffat. Det faktum att de använde nästan all sin fritid till att umgås med volontärerna utan att få betalt säger allt, de gjorde min vistelse perfekt. Det kommer inte att vara djuren jag kommer ihåg bäst, utan mina nya vänner Malan och Twanet.
 
Jag var förvånad över att vi var tvungna att rengöra kycklingar och djur, det helt galet. Men efter en tid lärde jag mig att hantera det. Det kändes som att gå tillbaka 200 år i tiden jämfört med Norge, men nu kan jag skryta om det, slår vad om att ingen jag känner hemma i Norge någonsin har gjort det.
 
Boendet var super, och djuren. Att vara så nära dessa exotiska djur är bara helt galet. Vi hade mycket tid till att gosa med dem alla. Alla djur hade sin egen karaktär. Jag har fortfarande bitmärken från Zoltan, från den sista gången jag gav honom flaskan ... och jag lärde mig att Felipes klor gör rejält ont, haha. Jag har upplevt så mycket dessa två veckor jag inte ens vet var jag ska börja.

Mängden arbete vi hade varje dag var ok, och genom att mixa det med att umgås med djuren var en perfekt kombination. Jag hoppas verkligen att jag snart kan träffa alla människor igen. Jag ville inte åka tillbaka till Norge alls, jag var så ledsen när jag var tvungen att åka.
 
Jag tog med mig kärlek, kraft och energi till Zanchieta, och det jag fick tillbaka var magiskt!

Läs mer om volontärarbete
Läs mer
Kontakta oss för mer information
Kontakta KILROY
Relaterade inlägg
Kontakt