Topp 5 roadtrips i USA

Topp 5 roadtrips i USA

En roadtrip är det optimala sättet att resa på om man vill ha absolut frihet att resa vart man vill, när man vill! Vi har tagit fram våra fem favoriter i USA – fem roadtrips du inte får missa!

Hyr en bil, husbil eller en campervan och res runt i USA. Det mäktiga landet i väst bjuder på relativt stora avstånd och lämpar sig utmärkt för att resa runt med bil. Med en campervan/husbil kan du klara dig på en relativt låg budget genom att ha transport, boende och möjlighet till att laga mat i bilen. Hyrbil är bättre för dig som hellre vill ta in på hotell under natten. Kolla in vår topp 5 och bli inspirerad! Vill du veta mer? Kolla in våra bästa tips inför din roadtrip, eller kontakta någon av våra reserådgivare.

 

1. Pacific Coast Highway

Pacific -Coast -HighwayLos Angeles till San Francisco

Det blir inte bättre än så här. En roadtrip längs U.S. Highway 1 tar dig via San Francisco, Santa Cruz, Big Sur och Los Angeles – närmare 800 km packad med fantastiska städer, slingriga vägar och branta klippor längs Kaliforniens vackra kust. Även om hela vägen har sin charm är de flesta överens om att Big Sur är det mest iögonfallande området på resan med höga Redwood-träd på ena sidan vägen och stupande klippor ner mot vattnet på den andra. Vi lovar, detta är något av det häftigaste du kommer att uppleva. 

Vill du veta mer om Pacific Coast Highway?
Läs mer

 

2. Route 66

Route -66 (1)

Chicago till San Diego

Roadtrippens moder och (o)krönta konung sträcker sig mellan Chicago och San Diego. Under en roadtrip på Route 66 har du chans att se allt det som USA är känt för; städer som aldrig sover, prärie så långt ögat når och små burgerjoints med enormt stora hemgjorda hamburgare. För att inte nämna en obeskrivligt vacker natur. Resan tar dig genom sex delstater, osminkat amerikanskt vardagsliv och en drös klassiska landmärken som exempelvis Grand Canyon. Med dig hem har du sedan en sjuhelvetes massa oförglömliga minnen och fantastiska berättelser.

Vill du veta mer om Route 66?
Läs mer

 

3. Overseas Highway

Florida -Keys

Miami till Key West

Hyr en Mustang, veva ner taket och njut av sommarbrisen i fantastiska Florida – The Sunshine State! Börja resan i Miami bland pastellfärgade Art Deko-hus, skönt strandhäng på Miami Beach och avslappnad atmosfär, fortsätt ner genom de alligatorfyllda sumpmarkerna i Everglades och låt dig hänföras av den spektakulära vägen ut till Florida Keys – 100 små öar som förenas av 43 broar och en 200 km lång motorväg över vattnet. Väl framme i Florida Keys uppslukas du av den karibiska stämningen och kopplar av på Ernest Hemingways gamla hak Sloppy Joes.

Vill du veta mer om Florida?
Läs mer

 

4. Ultimate East Coast

East -Coast -2

Boston till Miami

En resa längs USA:s östkust, eller Atlantkusten som den också kallas, innehåller allt du kan tänka dig och lite till. Legendariska skyskrapor? Check. Vackra nationalparker? Check. Top-notch shopping, kultur, badstrand, casino? Check. Här kommer du att färdas från Boston via smältdegeln i New York, roulette och stjänglans i Atlantic City, det historiska slagfältet Gettysburg från amerikanska inbördeskriget, Vita Huset i Washington, Great Smokey Mountains i North Carolina och soliga dagar i coola Miami. Vrid och vänd, förläng och förkorta – möjligheterna är oändliga!

Vill du veta mer om USA:s östkust?
Läs mer

 

5. Highway 101

Highway -101

Los Angeles till Seattle

Från Kalifornien i söder sträcker sig Highway 101 hela 2 500 kilometer norrut utmed Stillahavskusten till den kanadensiska gränsen. En roadtrip utmed väg 101 startar ofta i L.A. - i världens mest tumultartade vägkorsningar (the East L.A. Interchange) - och sett ur ett visst perspektiv är det en bra start; under resten av resan uppskattar man nämligen av den anledningen både den frodiga naturen och den friska luften ännu mer. Vägen ringlar norröver ut genom Santa Barbara och Santa Maria och när den når San Luis Obispo ska du se till att hålla till vänster och ta väg 1 utmed kusten för att få den maximala naturupplevelsen. Resan avslutas i Seattle.

Vill du veta mer om Highway 101?
Läs mer
Få tips och idéer från någon av våra resexperter
Kontakta KILROY
Kontakt