30-dagars resa i Kambodja, Vietnam, Laos & Thailand!

30-dagars resa i Kambodja, Vietnam, Laos & Thailand!

Vill du uppleva det bästa Sydostasien har att erbjuda? Då är kanske Indochina Discovery, en resa KILROY erbjuder i samarbete med G Adventures, är den perfekta resan för dig! Det är en oförglömlig 30-dagars resa som tar dig genom Kambodja, Laos, Vietnam och Thailand.

Vad är Indochina Discovery?

Indochina Discovery är en av våra mest populära turer och de främsta anledningarna för det är:

 • Resan är idealisk för förstagångsresenären som inte vill planera hela resan själv, utan snarare vill fokusera på upplevelserna längs vägen.
 • Resan passar dig som reser på egen hand men som gärna vill dela dina upplevelser med andra och få nya vänner under turen.
 • Turen är packad med häftiga upplevelser och inkluderar Sydostasiens största sevärdheter.
 • Sist men inte minst får du det bästa av Sydostasien på bara 30 dagar!

Med Indochina Discovery får du resa genom fyra fantastiska länder i Sydostasien, som alla har en rik historia, färgstark kultur och inte minst sagt storslagen natur: Kambodja, Laos, Vietnam och Thailand. Turen påbörjas och avslutas i Bangkok i Thailand.

Höjdpunkter på resan i Sydostasien inkluderar:

 • Tempelstaden Angkor Wat, Kambodja
 • Sightseeing i Phnom Penh, huvudstaden i Kambodja
 • Avkoppling i Sihanoukville, Kambodja
 • Sightseeing i Ho Chi Minh City/Saigon, Vietnam
 • Lata dagar på Vietnams östkust med stopp i skräddarstaden Hoi An samt vid stora sevärdheter och monument från Vietnamkriget
 • Båttur bland tusentals öar i Halong Bay, Vietnam
 • Sightseeing i Hanoi, Vietnam, i bland annat "Old Quarter", Vietnam
 • Sightseeing i Vientiane, Laos, med stora monument och den vackra Mekongfloden
 • Fantastiska naturupplevelser i Vang Vieng och Luang Prabang, Laos, där du får hälsa på de lokala munkarna
 • Flodkryssning på Mekongfloden till Chiang Khong, Thailand
 • Rundtur i Chiang Mai, Thailand, med tempel-trekking och nattmarknad
 • Sightseeing i Bangkok, Thailand, där du själv bestämmer tempot
 • …och mycket, mycket mer!

Rundresa i Kambodja, Vietnam, Laos och Thailand - Indochina Discovery

Kambodja

Upplevelser i Kambodja

Turen avgår från Bangkok till Siem Reap i Kambodja och landets mest populära attraktion: Angkor Wat. Tempelkomplexet är det störste religiösa monumentet i världen och byggdes på 1100-talet. Du får en guidad visning av den imponerande tempelstaden och äter lunch på den lokala skolan som stöttas av G Adventures egen välgörenhetsorganisation Planeterra.

På turens fjärde dag reser du vidare till huvudstaden Phnom Penh som du får utforska staden på egen hand. Du kan t.ex. besöka det magnifika kungliga palatset eller åka till historiska platser från Röda Khmernas regimtid där befolkningen terroriserades under 70-talet. På den sjätte dagen kommer du anlända till Sihanoukville, här kan du åka ut på båttur, simma eller bara slappa på stranden.

Vietnam

Upplevelser i Vietnam

På turens åttonde dag kommer du till Vietnam och Mekongfloden. Därifrån åker du vidare till Ho Chi Minh City/Saigon, och har återigen möjlighet att utforska byns många sevärdheter, som självfallet präglats av Vietnamkriget och landets förflutna, på egen hand. Du kan även ta en vända till marknaden eller köra lite sightseeing i en av staden alla rickshaws (cykeltaxi). På kvällen går vi till en av stadens "Rooftop"-barer, som bjuder på livemusik och fest under bar himmel.

Från Saigon tar du nattåget till Nha Trang. När du kommer fram kommer det att finnas gott om möjligheter att njuta av solen på de vackra stränderna eller ta en båttur till någon av de närliggande öarna. På dag 12 tar du nattåget fast den här gången till staden Da Nang och fortsätter vidare med buss till den vackra hamnstaden Hoi An. Staden är känd för sina många skräddare som kan sy fina kjolar, klänningar och snygga kostymer - redo att hämtas ut redan nästa dag!

Upplevelser i Vietnam

Du tar dig vidare upp längs kusten och nästa stopp är vid Hai Van-passet, där du kan njuta av den storslagna utsikten över landskapet. När du sedan kommer till staden Hue kan du utforska det gamla kungliga palatset, som är byggt efter samma modell som Den förbjudna staden i Beijing. Du kan också välja att göra en båttur på Perfume-floden eller besöka det unika templet Mu Pagode. Vårt bästa restips är att hyra cyklar och utforska byn och de omkringliggande områdena på egen hand.

På dag 16 är det dags för turen tredje nattåg till huvudstaden Hanoi. Där kommer du att göra en tur till Halong Bay – en av Vietnams största naturskatter. Här drar du iväg på en avslappnande båttur som tar dig mellan tusentals gröna öar till spännande grottor. Efter en natt i Halong Bay åker du tillbaka till Hanoi, där du kommer att ha massa tid att gå på upptäcktsfärd på egen hand. Missa inte att spana in Hanois "Old Quarter", som är en labyrint av små mysiga gator där du kan köpa allt vad du kan tänkas önska. Bland övriga sevärdheter kan vi nämna Ho Chi Minh Mausoleum, platsen där Vietnams grundare ligger begravd; Tran Quoc Pagoden och Hoan Kiem-sjön där du kan har turen att se en av de 100 år gamla sköldpaddorna.

Laos

Upplevelser i Laos

Efter 11 dagar i Vietnam flyger du till Vientiane, huvudstaden i Laos, där du har fler upplevelser som väntar på dig. Du kan besöka landets viktigaste monument Phat That Luang, gå på marknaden eller utforska byn till fots, på cykel eller i en tuk-tuk. Avsluta dagen med den oförglömliga synen av solen som går ned över Mekongfloden.

På dag 21 kör ni till den lilla byn Vang Vieng som ligger vackert till bland risfält och kalkstensformationer vid Nam Song-floden. Här kan du utforska grottor och bada i floden eller bara njuta av en kall drink i skuggan. Från Vang Vieng går turen vidare till Luang Prabang, där du kan bekanta dig med byns munkar, genom att ge dem mat för dagen och delta på en av de viktigaste religiösa ceremonierna i Laos. Härifrån åker du till Mekongfloden och åker på en skön 2-dagars flodkryssning till Chiang Khong i Thailand, och övernatta hos en lokal familj på vägen.

Thailand

Upplevelser i Thailand

Väl framme i Thailand beger du dig till Chiang Mai, en gammal stad som är omgiven av en vallgrav och med mer än 300 tempel och trekking i vacker natur. En annan höjdpunkt är byns nattmarknad där det finns massor av lokalt hantverk. Efter två dagar i Chiang Mai tar du nattåget tillbaka till Bangkok, där du har en dag till att uppleva den pulserande huvudstaden. Åk på sightseeing bland tempel och palats eller ta en båttur i stadens smala kanaler, för att få en annan vinkel av staden. Det är helt och hållet upp till dig!

Till kvällen är det dags att säga adjö till dina nya vänner från olika delar av världen, efter att ni har spenderat en månad fullspäckad med oförglömliga upplevelser och äventyr. Indochina Discovery ger dig det bästa av Sydostasien och minnen för livet!

Om KILROY & G Adventures

KILROY samarbetar med G Adventures, som är en av världens största operatörer av upplevelsesresor. Seden starten 1990 har G Adventures haft ett mål: Att uppleva och dela storslagna upplevelser och äventyr med andra människor över hela världen på det mest autentiska och hållbara sätt.

G Adventures erbjuder över 1000 upplevelsesresor på alla världens sex kontinenter och har mer än 100 000 resande varje år. Det betyder likväl inte att du blir en likgiltig resenär som transporteras runt i en buss. G Adventures fokuserar uteslutande på turer i mindre grupper och det är alltid en av G’s egna engelsktalande CEO:s (chief experience officers) med god lokalkännedom med på turen.

G Adventures erbjuder:

 • Bra valuta för pengarna
 • 100 % säkerhet för att turen inte ställs in när du har betalat för den
 • Flexibilitet till att avvika från den angivna rutten, om CEO:en tror att det passar och det finns goda möjligheter för att gå på upptäcktsfärd på egen hand
 • Ett stort urval av turtyper – från mer enkla till mer lyxiga
 • Samarbetar med G Adventures egen välgörenhetsorganisation Planeterra med hållbar turism
Har du frågor om Indochina Discovery?
Kontakta KILROY
Taggar: Asien, Äventyr
Relaterade inlägg
Kontakt