Sydön: Utforska Nya Zeeland med KILROY

Sydön: Utforska Nya Zeeland med KILROY

Nya Zeelands södra ö har ordet äventyr skrivet över hela sig. Möjligheterna för aktiviteter, turer och stopp längs vägen är oändliga runt ön. Ta en titt på våra förslag på rutter nedan, de innehåller även några av våra favoritupplevelser. Nu är det upp till dig att bestämma vilken rutt du ska ta! Skulle du ha några frågor om äventyren eller aktiviteterna nedan är du alltid välkommen att kontakta oss. Varsågod!

ChristchurchVisit Christchurch - the capital of the East Coast

Christchurch är navet för många av turerna på sydön. Det är den största staden på den södra ön, men har en väldigt mysig stadskärna omgiven av Cathedral Square. De historiska rötterna från europeer som bosatte sig syns fortfarande tydligt.

 

KaikouraExplore Kaikoura - New Zealand's whale-watching capital

Kaikoura är östkustens pärla. Härifrån kan du se och uppleva mer marint liv än du någonsin trodde möjligt. Ta en val-, späckhuggar- och delfinsafari, simma med vilda delfiner eller kom nära sälkolonin i närheten.

 

Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park on New Zealand's South IslandPå sydöns nordligaste del hittar du tropiskt härliga stränder och storslagen natur i Abel Tasman National Park. Här är det perfekt att paddla kayak eller speja efter delfiner på en katamaran i det nästan overkligt turkosa och klara vattnet. 

 

Västkusten och Franz Josef & Fox Glaciers

Franz Josef Glacier & Fox Glacier on the West Coast of New Zealand's South IslandRes längs med den karga och natursköna västkusten och se till att göra ett stopp på Franz Josef & Fox Glaciers. Du kan vandra på båda glaciärerna från marknivå, eller passa på att ta en helikoptertur och landa på toppen för att få en oförglömlig upplevelse.

 

Milford Sound & Doubtful SoundMilford Sound & Doubtful Sound on New Zealand's South Island

I det sydvästra hörnet av sydön ligger Fiordland National Park – den största av Nya Zeelands 14 nationalparker. Här kan du ta in alla fantastiska intryck – bland annat Milford & Doubtful Sound som är mest besökt på sydön. Spendera nätterna på en båt och cruisa lungt vatten samtidigt som du tar in de majestätiska vyerna.

 

Queenstown

Visit Queenstown - The adrenaline capital of New ZealandQueenstown är Nya Zeelands äventyrsmekka. Här finns alla tänkbara aktiviteter som kan ge dig den där galna adrenalinkicken: bungyjump, canyon swing, fallskärmshoppning, forsränning och sledging, vattenskoter, ziplining, åka linbana nerför berget... och... och... du fattar, eller hur?

 

Regionen Otago

Experience the Otago Region on the South IslandFörutom Queenstown och staden Dunedin, är regionen Otago omtalad för sina blåa vackra sjöar – de mest kända sjöarna är Lake Ohau, Lake Pukaki och Lake Wanaka. Regionen har dessutom flera vingårdar som inte bör missas.

 

Hur du tar dig runt på södra ön

Bus, campervan, and car rental in New ZealandDet finns många sätt att ta sig runt Nya Zeelands sydö. Här har du några av de mest populära alternativen om det skulle vara för intensivt för din smak att cykla runt:

Behöver du hjälp att planera din resa runt sydön?
Kontakta oss idag

 

Varför inte förlänga din resa i Nya Zeeland?

 

Fastnat för Nya Zeeland? Vill du veta mer?

Om du är såld på Midgård och de Nya Zeeländska underverken, kontakta en av KILROYs reseexperter eller besök newzealand.com.

New Zealand official website

Läs mer: Fakta om Nya Zeeland - Nya Zeeland reseguide - Valuta - Att köra bil i Nya Zeeland - Geografi - Historia - Visitors Centers - Lokalbefolkningen i Nya Zeeland -  Djur & Natur - Väder

Taggar: Oceanien
Relaterade inlägg
Kontakt