Reseberättelse - Emmely i Nya Zeeland

Reseberättelse - Emmely i Nya Zeeland

Nya Zeeland är väldigt vackert med dess storslagna landskap, berg, dalgångar, glaciärer, turkosblå sjöar, fjordar och regnskog. På sätt och vis känns Nya Zeeland som en blandning mellan Norge, Sverige och Irland. Nya Zeeland är ett land jag gärna skulle vilja åka tillbaka till när jag har lite mer tid och då resa runt själv, hyra en bil och bara åka dit vinden tar mig.

6 Day Southern Explorer 

Efter att ha rest med G-adventure på i stort sett alla kontinenter och varit van vid att det högst är 16 personer i gruppen blev det en chock att resa med Top Deck där det var en stor buss med 32 personer. Alla var väldigt trevliga, men det var kanske lite för mycket folk. 

Vi åkte helikopter upp på Fox Glacier och treckade runt, vilket var väldigt vackert och coolt. Att gå runt på den blåa isen och se ut över den storslagna naturen, bergen, vattenfallen och dalgångarna var värt varje krona. Vi åkte båt genom fjordarna i Milford Sound, åkte igenom ett vattenfall och drack vattnet, vi såg sälar som låg på stenarna och latade sig i solen medan delfiner simmade förbi båten och tittade nyfiket på oss. Vi bodde i en Lodge som låg vid Lake Ohau där vi hade utsikt över bergen och skymtade Mount Cook i fjärran, ett mysigt hotell i en oslaget vacker omgivning.

Nya Zeeland har vacker natur!

Sista dagen vandrade vi bland bergen vid Lake Pukaki och kom ännu närmre Nya Zeelands högsta berg Mount Cook. Att bara sitta på bussen som tog oss genom bergen på smala slingrande vägar med storslagna berg på ena sidan, djupa dalar, vattenfall, porlande vattendrag, turkosblå sjöar på andra sidan var en upplevelse i sig. Det var bara synd att vi inte hade tid att stanna på ännu fler ställen än vi gjorde.  

Höjdpunkten: Nyazeeland Bungyjump Emmely 180X272Queenstown 

Höjdpunkten och en av de största anledningarna till att jag alltid velat åka till Nya Zeeland var Queenstown. Jag tycker om att utmana mig själv och prova på nya saker och var kan det vara bättre att göra det än extremsporternas Mecka?

Alltid sagt: bungy i Nya Zeeland

Jag har provat på många extremsporter och smått galna saker, men alltid sagt att bungyjump vill jag inte göra förutom om jag är i Nya Zeeland. Väl där var jag så klart tvungen att pröva det och ifrån bron där bungyjump uppfanns. Det var bland det absolut coolaste jag någonsin gjort! Jag hade varit rädd för att det skulle påverka min rygg negativt, då jag har scholios, men jag kände inte av någonting alls. Det var helt underbart! Vilken känsla att bara kasta sig ut, det är nästan så att det var bättre än att hoppa fallskärm. På eftermiddagen åkte vi och provade Canyon swing, vilket var minst lika coolt. Jag kunde inte få nog! Jag önskar att vi hade varit i Queenstown längre så att jag kunde ha gjort det ännu fler gånger och provat på andra galna saker.  

För att summera min vecka i Nya Zeeland var det en allt igenom bra vecka med stora kontraster, en storslagen natur och extremsporter. Det krävs dock mer än en vecka för att upptäcka och verkligen ta in landet och dess vackra natur.  

Vandra på glaciärer i Nya Zeeland

Nya Zeelands djurliv!

Emmely åkte båt genom vattenfall i Milford Sound i Nya Zeeland

Vill du också uppleva Nya Zeeland?
Kontakta en reseexpert
Vill du veta mer om Nya Zeeland?
Läs mer här

 

 

Relaterade inlägg
Kontakt