Adrenalinkickar – 5 heta tips!

Adrenalinkickar – 5 heta tips!

Vill du känna adrenalinet pumpa i ådrorna, höra pulsen slå dubbla slag och med skräckblandad förtjusning kasta dig ut i ett äventyr som får andra att väta ner byxorna? Då ska du läsa KILROYs topp 5-lista över saker du måste prova innan du dör! Är du skraj? Desto större anledning att prova. Det är inte modigt om man inte är rädd…

"Att våga, är att förlora fotfästet en liten stund.
 Att inte våga är att förlora sig själv..."

Sören Kierkegaard


1. Fallskärmshoppning

Adrenalin -fallskärm 2-520x 170
Fallskärmshoppning är något av det mest spännande du kan göra och vi garanterar att du kommer att tappa andan av skräckblandad förtjusning. Även om den här sporten går ut på att kasta sig ut från ett flygplan är dödliga utgångar väldigt ovanliga. Bara så du vet. Som nybörjare får du börja med ett så kallat tandemhopp, där du sitter sammanbunden med en erfaren instruktör. När dörrarna öppnas på tre kilometers höjd, och du sitter där i öppningen och dinglar med benen, finns det ingen återvändo. En knuff i ryggen och vips skriker du ut din rädsla under 30 sekunders fritt fall innan fallskärmen (förhoppningsvis) fälls ut. Sedan är det värsta över och du kan njuta av en makalös utsikt och känslan av att nästan bokstavligen ha vingar för en dag. 

Vill du veta mer om fallskärmshoppning?
Se video!

 

2. Dyka med hajar

Adrenalin -haj -520x 170

Är du rädd för hajar? Utmana dina rädslor och kom riktigt nära en vithaj när du dyker i bur i Sydafrika. Ställ dig öga mot öga med ett av världens mest fruktade och ikoniska rovdjur. Det är lite som att mata fiskar i ett akvarium, förutom att det inte finns något akvarium, och det är du som är maten. Men var inte orolig, det är större risk att bli överkörd av en bil än att bli anfallen av en haj, har vi läst någonstans. Om det är till någon tröst vill säga. Sett till antalet bilar, trafikanter och hur många personer som normalt rör sig i hajtäta områden är det kanske inte så konstigt. 

Vill du veta mer om att dyka med hajar?
Se video!

 

3. Bungy jump

Adrenalin -bungy 3-520x 170

Få saker på denna jord är så läskiga som att hoppa bungy jump. Att stå där vid avsatsen, med bara en gummisnodd runt fötterna, och sedan handlöst kasta sig ut mot avgrunden kräver mod. Och kanske en släng idioti. Till skillnad från ett tandemhopp med fallskärm ligger det avgörande beslutet helt på dig när det kommer till bungy jump. Du måste lura din egen hjärna – den tror nämligen att du dör om du kastar dig utför stupet. Med andra ord måste du trotsa kroppens naturliga instinkter. Och ta steget… Bra bungy jump hittar du bland annat på Nya Zeeland och i Australien.

Vill du veta mer om bungy jumping?
Se video!

 

4. Forsränning / rafting

Adrenalin -rafting -520x 170

Forsränning går i princip ut på att kasta sig hämningslöst utför en vildsint fors i en liten gummiflotte. Känn vattnet piska dig ansiktet och naturens krafter slänga dig mellan klippor och vattenfall medan du kämpar för att parera den strida strömmen. Men var inte orolig, du har ju ändå en... ja, cykelhjälm. Detta är inget för den ängslige. Eller för den som inte tagit simborgarmärket. Här gäller det att navigera i de häftiga forsarna och inte vara rädd att ta sig vatten över huvudet.

Vill du veta mer om forsränning?
Se video!

 

5. Dyka i Stora Barriärrevet

Adrenalin -barriärrevet -520x 170

Stora Barriärrevet i Australien är ett av världens sju naturunderverk och en dröm för dykare och snorklare. Att långsamt glida fram under ytan och samtidigt upptäcka en ny förtrollande värld av spektakulära växter, regnbågsfärgade fiskar och vackra koraller är en mäktig och nästan obeskrivlig upplevelse. Kanhända inte särskilt farlig, men adrenalinkicken går det inte att klaga på. Förutom att vara oerhört vackert är revet också hem för delfiner, valar, däggdjur och olika sorters sköldpaddor. Stora Barriärrevet är lämpligt för såväl nybörjare som mer erfarna dykare. Du kommer inte att bli besviken på detta äventyr!

Är du sugen på att dyka i Stora Barriärrevet?
Se video!
Kontakta någon av våra resexperter!
Kontakta KILROY
Kontakt