• dec18

  Är du resklar? Intervju med UD om vad man ska tänka på innan resan!

  Patric Nilsson, departementssekreterare på enheten för konsulära och civilrättsliga ärenden med nödställda personer runt om i världen på UD svarar på frågor om vad man ska tänka på före och under resan.

  Vad ska man tänka på innan man åker iväg och ska vara borta en längre period utomlands? Tänk på att en vanlig hemförsäkring bara gäller 45 dagar från utresa. Är du borta under en längre tid bör du ha en reseförsäkring som är täckande under långvistelsen.
  En annan viktig fråga när du är reser eller bosätter dig utomlands är att du anses vara utvandrad om du vistats utanför Sveriges gränser i över ett år sammanhängande tid. Detta får konsekvenser för den konsulära service som UD ger om du skulle få problem. Läs också på om det land och den kultur du reser in i.

  Hör gärna av di... Läs mer
 • jul31

  Vinnaren heter Annica!

  Nu har vi utsett vinnaren i tävlingen "Vinn din DRÖMRESA"! Det har varit ett sant nöje att gå igenom alla 1300 kreativa resrutter ni har knopat ihop och det var svårt att välja EN vinnare. Men, nu har vi bestämt att den lyckliga vinnaren till ett presentkort, värde 30 000 kr går till ingen mindre än Annica Löfling! 

  Annicas resrutt var:
  Tanzania ---> Papua ... Läs mer
Kontakt