Tanzania – fr. Afrikas tak till safari och tropiska stränder

Tanzania – fr. Afrikas tak till safari och tropiska stränder

Oavsett om du drömmer om att bestiga Kilimanjaro, åka på safari i Serengeti eller koppla av under en palm på en tropisk strand - Tanzania har allt och du kommer att älska det! 

Tanzania är världsberömt för sina nationalparker, legendariska Serengeti, Ngorongoro Crater och framför Kilimanjaro: Afrikas högsta berg. De senaste åren har även paradisön Zanzibar blivit ett populärt resmål för backpackers tack vare de unika dykmöjligheterna och fantastiska förhållanden för kitesurfing. I samarbete med G Adventures erbjuder KILROY en perfekt tur i Tanzania som innehåller följande höjdpunkter:

1. Trekking på Kilimanjaro

Trekking på Kilimanjaro är verkligen en upplevelse utöver det vanliga, men det kräver sitt för att nå toppen av Uhuru Peak, 5895 meter över havet. Turen varar ca 5-6 dagar och du övernattar i små camps längs vägen. Ditt resesällskap kommer att bestå av en liten grupp av backpackers som åtföljs av egna guider, kock och bärare.

Du bör avvara minst 7 dagar för att acklimatisera dig till höjden och klimatet - för att undvika höjdsjuka. De som lyckas nå toppen belönas med en fantastisk soluppgång och en oslagbar utsikt över det vackra landskapet. Detta är en livserfarenhet som bör finnas på varje backpackers "bucket list"!

Det finns ett antal olika vägar att ta till toppen av Kilimanjaro, men vår mest populära tur följer Machame- rutten:

Se även våra andra trekkingturer på Kilimanjaro

2. Safari i Tanzania

Tanzania erbjuder också ett brett utbud av safari. Åk på safari i t.ex. Lake Manyara National Park, Serengeti National Park och Ngorongoro Crater, där du har stor chans att se "The Big 5". Att se dessa vackra djur i deras naturliga miljö är en oslagbar upplevelse som du kommer att minnas!

Äventyrsturen ”Tanzania Safari Experience" tar dig genom alla tre parker och inkluderar även ett stopp i en by, där du får en inblick i lokalbefolkningens vardag:

Se alla våra safariturer i Tanzania

3. Avkoppling på Zanzibar

En getaway till Zanzibar är den perfekta avslutningen på en resa i Tanzania, eller bara som en resa i sig! Det döljer sig flera spännande äventyr, oavsett om du vill koppla av på de kritvita sandstränderna, simma med delfiner, prova kitesurfing eller köpa saffran på kryddmarknaden i Stone Town.

Turen ”Zanzibar Discovery” ger dig en inblick i Zanzibars historia och tar dig runt till flera av öns vackra sandstränder:

Se alla våra turer och upplevelser på Zanzibar

 

Om KILROY & G Adventures

KILROY samarbetar med G Adventures, världens största arrangör av äventyrsresor. Sedan starten 1990 har G Adventures haft ett mål: att upptäcka och dela fantastiska äventyr med andra människor runt om i världen på ett så autentiskt och hållbart sätt som möjligt.

G Adventures erbjuder mer än 1 000 äventyrsresor på alla världens sju kontinenter och har över 100 000 resenärer varje år. Men det betyder inte att du blir en resenär i mängden som transporteras runt i turistbuss. G Adventures fokuserar enbart på turer i små grupper, och det finns alltid en av G:s egna engelsktalande CEO:s (chief experience officers) med stor kunskap om resmålet med på resan.

G Adventures erbjuder:

  • Bra "valuta för pengarna"
  • 100 % säkerhet att resan inte avbokas när du har betalat
  • Flexibiliteten att avvika från den angivna rutten om CEO:en anser det, och goda möjligheter att också gå på upptäcktsfärd på egen hand
  • Ett stort urval av turer – från mycket enkla till mer lyxiga
  • Samarbete med G Adventures egen ideella förening Planeterra för hållbar turism

Vill du ha hjälp med din Tanzaniatur?
Boka ett möte med en reseexpert
Relaterade inlägg
Kontakt