• sep25

  5 spännande platser med spår från dinosaurier

  Har du någonsin varit ett fan av Jurrassic Park, dinosaurier eller fossiler? Nedan kan du läsa om fem kända fossila platser i världen. Vissa är lätta att nå, medan andra platser kräver mer ansträngning att ta sig till.

  Eftersom fossiler är begravda djupt under marken vi går på kan det vara svårt att hitta dem. Paleontologer gräver efter dinosaurier i sedimentära bergarter, sandsten eller kalksten eftersom det är där de flesta fossiler bevarats. Här är fem av de mest spektakulära fynden: 

   

  1. Argentina: Valle de la Luna, Ischigulasto I Argentina hittar du några av de äldsta dinosauriefossiler som desutom anses ha högsta kvalitet, kvantitet och betydelsen av fossila fynd i hela världen. Läs mer om Argentina

  2. Australien: Riversleigh, Queensland Fossiler här som går så långt tillbaka som 20 miljoner ... Läs mer
 • sep24

  Våra favorit-reseböcker

  Vem älskar inte att ha med sig bra böcker på sina äventyr, eller för att inspireras inför nästa resa? Bra böcker ger oss en chans att fly vardagen samtidigt som vi lär oss om nya kulturer och världen runt om oss. Här kommer en lista på våra favoritböcker, skrivna av inspirerande personer. Så börja läs och fly in i böckernas magiska värld. Eller varför inte planera din egen ... Läs mer
 • sep23

  En smak av KILROY

  Vi har äntligen vår egen drink som symboliserar allt vi står för. Drinken heter "The Kilroy" och är en fräsch drink du kan njuta av medan du planerar din nästa resa eller ser tillbaka på tidigare ävenyr.


  Om du vill smaka och göra drinken själv, har du receptet här:

  "The Kilroy"  40 ml London Dry Gin 10 ml Grön Chartreuse 25 ml Limejuice (färsk) 15 ml vit soc... Läs mer
 • sep17

  25 filmer som gör dig resgalen

  Här är vår lista över häftiga filmer om resor. Några filmer gör att du vill packa din resväska och spontant åka dit näsan pekar. Andra filmer ger information om en destination: dyk ned i historien, njut av landskapet eller lär dig om kulturen. Poppa lite popcorn och enjoy!

  The Motorcycle Diaries En film om Che Guevara och hans motorcykel-roadtrip som han... Läs mer
 • sep08

  Boka din nästa resa med Etihad Airways

  Av Jenny
  Etihad Airways är det internationella flygbolaget från Förenade Arabemiraten som har fått utmärkelsen "Världens bästa flygbolag" av World Travel Awards fem år i rad (2009-2013) efter att det grundades 2003. 

  Flygbolaget har många val av rutter om du så vill åka till Asien, Australien eller Afrika så kan Etihad Airways erbjuda bra altern... Läs mer
Kontakt