5 spännande platser med spår från dinosaurier

5 spännande platser med spår från dinosaurier

Har du någonsin varit ett fan av Jurrassic Park, dinosaurier eller fossiler? Nedan kan du läsa om fem kända fossila platser i världen. Vissa är lätta att nå, medan andra platser kräver mer ansträngning att ta sig till.

Eftersom fossiler är begravda djupt under marken vi går på kan det vara svårt att hitta dem. Paleontologer gräver efter dinosaurier i sedimentära bergarter, sandsten eller kalksten eftersom det är där de flesta fossiler bevarats. Här är fem av de mest spektakulära fynden: 

 

1. Argentina: Valle de la Luna, Ischigulasto

I Argentina hittar du några av de äldsta dinosauriefossiler som desutom anses ha högsta kvalitet, kvantitet och betydelsen av fossila fynd i hela världen. Läs mer om Argentina

2. Australien: Riversleigh, Queensland

Fossiler här som går så långt tillbaka som 20 miljoner år. Den största fossilattraktionen är i orådet Riversleigh, i Boodjamulla National Park i Queensland. Läs mer om Australien.

3. USA: Dinosaur National Monument, Utah/Colorado

I The Quarry Exhibit Hall på Dinosaur kan du fascineras av den spektakulära klippväggen som innehåller över 1 500 dinosaurieben! Detta är verkligen en naturligfenomen som har fått oförtjänt lite uppmärksamhet. I parken kan man också beundra gamla grottmålningar eller prova forsränning. Läs mer om äventyr, roadtrips och resor i USA

4. Kanada: Dinosaur Provincial Park, Alberta

Utforska den vackra naturen och njuta av en riktig dinosaurieutgrävning i Dinosaur Provincial Park. Besök även Tyrrell Museum of Paleontology i Drumheller. Läs mer om vad du kan uppleva i Kanada här.  

5. Mongolien: Bayanzag, Gobi Desert

The Flaming Cliffs, även känd som Bayanzag är rikt på fossila upptäckter och det var här de första definitiva dinosaurieäggen påträffades, och ävn dinosauriebon och hela skelettet. Ett måste när du är här är den spektakulära solnedgången över de rödorangea klipporna. Läs mer om vad du kan se här i Mongoliet.
 

...och så har vi inspelningsplatsen för Jurassic Park på Kauani, Hawaii

Delar av Jurassic Park spelades in på Hawaii, och trots att det mystiska landskapet kan framkalla ett förhistorisk sus, hittar du inga fossiler här. Är du fortfarande på ön Kauani på Hawaii kommer du dock att kunna lokalisera entrén till Jurassic Park (endast stolparna kvar av den ursprungliga entrén), vilket är nära Mount Wai'ale'ale. Detta är inte en lätt resa, men den fantastiska utsikten som välkomnar dig när du väl kommer fram gör det värt ansträngningen. Läs mer om om Hawaii här

Kauai På Hawaii - Var Jurassic Park spelades in - Resor till Hawaii

Kauai På Hawaii - Var Jurassic Park spelades in - Resor till Hawaii

Kontakt